Montelle'ya teşekkürlerini sunan Ertaç Özbir"Bu dönemde bana şans geldi. Montella geldikten sonra oyun sistemine yakın gördüğü kaleci olduğum için benim için değerlendirmede bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum. Oyun sistemine adapte olursak, önümüzdeki maçlarda çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum." dedi. 

"En önemli hedefimiz Milli Takımı en iyi yerlere taşımak." diyen başarılı file bekçisi, A Milli Takım'a seçilmesiyle ilgili, "Son zamanlarda aslında böyle bir umudum yoktu. Ama performansımdan dolayı, Montella'nın da gelmesiyle içimde tekrar bir şeyler yeşermeye başladı. İnşallah hem hocamız hem de benim için hayırlı olur.'' ifadelerini kullandı.

Montella'nın sistemi hakkında konuşan file bekçisi, "Hocamızın bir sistem hocası olduğunu tüm Türkiye biliyor. Eğer onun isteklerini yerine getirebilirsek, bu maçlardan güzel oyun ve galibiyetlerle çıkacağımızı düşünüyorum.'' şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin yabana atılacak bir takım olmadığını vurgulayan Ertaç, ''Hırvatistan son dönemde turnuvalara damgasını vuruyor. Önemli işler yaptılar Ama biz de yabana atılmayacak bir takımız. Özellikle milli duyguları hep birlikte hissettirebildiğimizde neler başarabileceğimizi biliyoruz. Başaracağımıza yürekten inanıyorum. Biz bu işin altından kalkabileceğimizi düşünüyorum.'' değerlendirmesini yaptı.

Ertaç Özbir, son olarak şu şekilde sözlerini noktaladı: ''Montella kesinlikle havayı değiştirir. Hem bir hoca, hem de bizimle arkadaş gibi. Zaten yıllarda Avrupa'da boy göstermiş bir isim. Gerçekten bizleri çok memnun edici hocalığı ve diyalogları vardı. Adana Demirspor'daki gösterdiği arkadaşlığı ve takımdaşlığı yansıtacağını düşünüyorum. Yeter ki biz bunu yürekten isteyelim. Sonuna kadar devam edeceğiz ve başaracağız. Ben buna inanıyorum.''