Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi'nden yönetilen operasyonları denetledikten sonra, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Irak sınır hattına gitmek üzere hareket etti. Bakan Güler'in yanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi de bulunuyor.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başarılı hava harekâtlarının ardından gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi'nde operasyonları yönetti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Irak sınır hattına geçen Bakan Yaşar Güler, kahraman pilotlara seslenerek başarılarını takdir etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği hava harekâtında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği operasyonu Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti. Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Bakan Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte operasyonu takip etti. Güler, başarılı bir şekilde hedefleri vuran pilotları tebrik etti.