Enis Yıldırım - SAMİMİ HABER

Mardin'in Midyat ilçesinde görev yapan Midyat Adli Tıp Şube Müdürü Doktor Gözde Bağcı, o dönem birlikte oldukları Cumhuriyet Savcısı M.D.'den ayrılmak isteyince şiddet gördüğünü iddiasıyla, Mardin Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı M.D. hakkında takipsizlik kararı verdi. Genç doktor bu safer çareyi HSK'ya şikayette buldu. M.D. kararname ile Midyat'tan Osmaniye'ye tayin edildi. Gözde Bağcı HSK'ya yaptığı şikayetin sonucunu bekliyor.

DOKTOR YAŞADIKLARINI ANLATTI

dr.gozde-bagci-savci-md-1

Doktor Gözde Bağcı 6 ay süren ilişkisi sonrasında şiddete maruz kaldığını, önce sosyal medya hesaplarından duyurdu, ardından da şikayetçi oldu. Şiddete sessiz kalmayacağını ve sesini duyurmak istediğini ifade eden Bağcı başından geçenleri anlattı.

"ARABADA ŞİDDETE UĞRADIM, SAVCI KİMLİĞİNİ GÖSTEREREK İNSANLARI UZAKLAŞTIRDI"

Doktor Bağcı, şunları kaydetti: "Ayrıldıktan bir gün sonra 11 Temmuz günü M.D. evime gelerek bazı eşyaları getireceğini söyledi. Ben de yolda almak istediğimi söyledim. Mardin Midyat yolunda bir tekstil firması yanında buluştuk. Yanıma iki kuzeni ile birlikte geldi. Tehditler başladı. Bu sırada acil çağrı merkezini aramak istedim. İki kişi olaya şahit oldu. Polisi aramalarını istedim. Kamera kayıtlarının saklanmasını söyledim. Kuzeni olarak tanıttığı iki kişi bir süre sonra yanımızdan ayrıldı. Araca bindirildim ve yola çıktık. Araçta saçlarımı çekerek şiddet uyguladı. Bir saat içerisinde MOBESE ve 10’a yakın iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarına geçecek şekilde şiddete uğradım. Kapıyı aç kapa yaparak, korna çalarak ve direksiyonda zikzak yaparak araçlardan yardım istedim. Can güvenliğim için yardım istedim. Eliyle ağzımı ve burnumu kapadı. Omuzlarıma darbe aldım. Boynumu kırmaya çalıştı. Duran araçlara savcı kimliği göstererek sorun yok diyerek bana yardım etmelerini engelledi. Bu sırada bana şiddet uyguladığı için omzu çıktı. Hastaneye gittik. Şikayetçi olmadım. Sonra tehditleri devam edince şikayetçi oldum"

Gözde Bağcı, şikayetten bir ay sonra S.D.’nin ifadesinin alındığını ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da dosyaya müdahil olduğunu öne sürdü. İlçeden sürülmekle tehdit edildiğini belirten Gözde Bağcı savcı M.D'yi HSK’ya da şikayet etti.

SAVCI: PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Hakkındaki iddiaları reddeden Savcı M.D. de sevgilisinin psikolojik sorunları olduğu söyledi. M.D.'nin, “Kendisinden ben ayrıldım. Olay günü buluşmaya giderken kuzenlerim benle beraber geldi” dediği öğrenildi. Olay günü yaşananları anlatan savcı M.D., “Buluştuktan sonra Gözde’nin aracına bindim. Yolda sinir krizleri geçirdi, kafasını cama vurdu. Torpido kısmını yumruklayarak kendisini hırpalıyordu. Ben de sakinleşmesini istedim. Sağ kolumu ani hareketle yukarı kaldırdım ve omzum yerinden çıktı. Daha sonra hastaneye giderek tedavi oldum. Ben kimseyi darp etmedim" diye konuştu. İki kuzenin de bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu.

OLAY BÖLGESİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Midyat’ta yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında araştırma tutanağı düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tutanakta, olay yerini gören bir iş yerinin kameralarının 21 gün kayıt yaptığı ve olay günü kayıt yapmadığı tespit edildi. Şirket çalışanı iki bekçinin gece herhangi bir olaya tanık olmadıklarını ifade ettiği beyanları da soruşturma dosyasına girdi. Polis ayrıca gittiği tüm iş yerlerinde kamera olmasına rağmen şikayetin ardından kayıt sorulmamış olduğunu araştırma yapılmadığını rapor etti. 12 Eylül 2023’de tutulan tutanakta MOBESE kameralarında ise görüntü kayıtlarının 30 günde silindiğini fakat aracın PTS noktasının geçişinin kaydının olduğuna yer verildi. Soruşturmayla ilgili bir ihmalin olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

SAVCI HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı M.D. hakkında başlattığı soruşturma kapsamında şüphelinin müştekiye karşı atılı suçları işlediği yönünde yeterli delil bulunmadığını belirterek, kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Soruşturmacı savcı,  kararı Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine gönderdi.

MAZARET KARARNAMESİNDE TAYİN EDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)  Cumhuriyet Savcısı M.D,'yi mazeret kararnamesi kapsamında Midyat'tan Osmaniye'ye tayin etti. Doktor Gözde Bağcı tayin haberini sosyal medya hesabından, "Şahsıma uyguladığı şiddet için adli süreçte hiçbir ceza almayan şahıs, ilçeden Akdeniz Bölgesi'ne il merkezine atanarak ödüllendirildi. Suçlara ceza şekli 'Allah'a havale' mi olur hukuk devletinde" diye paylaşımda bulundu.