Randevu alan hastalar, randevusuna gitmeden bir gün önce akşam 8'e kadar onay vermeleri gerekecek. Bakan Koca, yeni sistemin detaylarını Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaparak paylaştı.

Onaylı randevu sistemi, pazartesi gününden itibaren devreye alınacak. Randevusu olan hastaların, geleceklerini onaylamaları ve saat 20.00'ye kadar onay vermeleri gerekecek.

Bakan Koca, bu yeni düzenlemede kanser hastaları ile 65 yaş üstü vatandaşların muaf olduğunu belirtti. Ayrıca, randevulu ve randevusuz hasta sayısının neredeyse eşit olduğunu da vurguladı.

Önceki uygulamada, iki kez randevusuna gelmeyenlerin 15 gün boyunca tüm branşlardan randevu alamaması planlanmıştı. Ancak bu uygulamadan vazgeçilmiş ve mevcut aynı branştan randevu alamama kuralı devam edecek.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"MHRD'de Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor:

Uçak kazasında hayatını kaybeden liderler Uçak kazasında hayatını kaybeden liderler

Randevulu ve randevusuz hasta sayısı neredeyse eşit. Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulara gelmedi. Bu, nüfusun yaklaşık dörtte birine denk geliyor. Gelmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı. Sınırlı sayıda sınırsız talebi karşılamaya çalışıyoruz.

Onaylı randevu dönemine pazartesi günü başlıyoruz. Randevusu olan hastalar, geleceklerini onaylayacak ve saat 20.00'ye kadar onay verecek.

65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı işleminden istisnadır. Boş kalan randevuda öncelik talep eden hastada olacak."

Bu yeni düzenlemeyle randevu sürecindeki verimliliğin artması ve randevu alamayan hastaların sayısının azalması hedefleniyor.