Davaya ilişkin bilgilere göre, 28 Nisan 2023’te, S.Ö. tarafından kullanılan metrobüste S.Ç. adlı yolcu sırt üstü düşerek omurgasında kırık meydana geldi. Yaralanan S.Ç, olayın ardından S.Ö. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda, sürücü hakkında "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan basit yargılama kapsamında tarafların yazılı ifadeleri istendi. Davacı S.Ç, olay sırasında metrobüste bulunduğunu ve birden yere düştüğünü belirtirken, sanık S.Ö. ise avukatı aracılığıyla müvekkilinin kusurlu olmadığını savundu.

Kiraci Tahliye Davasi

Dosyaya sunulan bilirkişi raporu, olayda sanığın tali kusurlu olduğunu belirtirken, Adli Tıp Kurumu raporu da müşteki S.Ç'nin omurgasında kırık olduğunu teyit etti.

Mahkeme, sanığı "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu kemik kırılmasına neden olacak şekilde yaralamaya sebep verme" suçundan 135 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın suçunu kabul etmesi ve basit yargılama usulü uygulanması nedeniyle ceza 84 güne indirildi.

Polislik için kaç puan gerekir, polis olma şartları nelerdir? Polislik için kaç puan gerekir, polis olma şartları nelerdir?

Mahkeme, sanığın geçmiş suç kaydının olmaması ve kişilik özellikleri dikkate alınarak hükmün açıklamasının geri bırakılmasına, ancak 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

metrobüs-1

Kararda, sanığın metrobüs şoförü olarak yolcuların güvenliği için gerekli özeni göstermediği ve tali kusurlu olarak yolcunun yaralanmasına neden olduğu vurgulandı.

Davanın taraflarının karara itirazı üzerine mahkeme, normal yargılama usulüyle duruşma yapılmasına karar vererek, taraflara 30 Nisan'da ilk duruşmanın yapılacağını tebligat gönderdi.