Samimi Haber tartışmaları bitirecek belgeyi yayınlıyor

Ali Fuat Duatepe yazıyor

Türk futbolunda kaos sürerken, hakemlikte dip dalga yaşanıyor. Sülale boyu hakemlik, tartışılan ilişkilere karşı genç hakemlerin başlattığı oluşum sonuç almaya çok yaklaşmış görünüyor. İlk hakem derneklerindeki seçimlerin ardından gözler şimdi 19 Nisan günü yapılacak Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği seçimli genel kuruluna çevrildi. Genel başkan adaylarından birisi İlhan Erdem. Profesyonel futbolcu geçmişi olan Erdem son olarak Bölgesel Hakem Kurulunda görev yapıyor.

Erdem’in adaylığı sonrası iddialara göre Mehmet Büyükekşi ve eski hakem yapılanması Metin Tokat’ı aday olarak çıkardı. Tokat TFF mentör kadrosunda görev yaptığını belirtip adaylığını duyurdu. Hatta kendisinin adaylığının engellenmeye çalışıldığını öne sürdü. Tokat bu süreçte sosyal medya platformu X uygulamasında Beşiktaşlı taraftarlar ve gazetecilerle polemiğe girdi.

Aday olamaz hatta kongreye gelip oy bile kullanamaz

Metin Tokat’ın sosyal medya paylaşımları sonrası aday olup olamayacağı tartışmaları başladı. TFF tarafından gönderilen iki belge Metin Tokat’ın aday olamayacağını net şekilde ortaya koyuyor. Ankara dernek seçimleri ayrıca yargıya taşınmış durumda. Mahkemeden tedbir kararının çıkması halinde Metin Tokat seçimlerde delege olarak bile oy kullanamayacak. İşte TFF’den gelen iki şok belge!

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

Editör: Elif Erbay