18 Mayıs 2024 Cumartesi günü hava durumu nasıl? 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü hava durumu nasıl?

Sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek ve yağışın etkili olduğu bölgelerde zaman zaman kuvvetli olabilecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağış Uyarısı-2

Yağışların özellikle Trakya, Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sarı Kodlu Uyarı

Istanbul Yağış

Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan MeteoUyarı sayfasında 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yerel olarak kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Adana, Ağrı, Edirne, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Kırklareli, Mardin, Siirt, Tekirdağ, Van, Şırnak, Iğdır ve Osmaniye illeri uyarı kapsamında bulunuyor.

Tedbirli Olunması Gereken Durumlar

Sağanak Yağış Uyarısı

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi etkilerin de göz önünde bulundurulması önemlidir.

Son Dakika Hava Durumu Raporu

Yağış-3

İstanbul, İzmir ve Ankara'da da sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul'da özellikle dikkatli olunması gereken bir durum yaşanacak. Vatandaşların dışarı çıkarken şemsiye ve yağmurluk gibi önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili güncel bilgileri takip etmeyi ve uyarılara dikkat etmeyi önemle vurguluyor.