Bakır ve tel sektöründe üretici frma olan Mega Metal San. ve Tic. A.Ş şirketi halka arz oluyor. Yatırımcılar tarafından halka arz bilgileri merak edilen şirket için izahname bilgileri açıklandı. Büyük bir talep olması beklenen yeni halka arz da talep toplama tarihi ne zaman sorusu şimdiden yanıt aramaya başladı. halka arz fiyat aralığı 28,30 TlL olan şirketin pay, dağıtım yöntemi gibi bilgileri merak ediliyor. Peki, Mega Metal alka arz ne zaman, talep toplama başladı mı? İşte, halka arz bilgileri...

Mega Metal halka arz katılım endeksine uygun mu?

Henüz şirket onaylı izahnamesi yayınlanmadığı için bu bilgiye erişilemiyor. Mega Metal'in katılım endeksine uygun olup olmadığı onaylı izahname yayınlandıktan sonra belli olacak ve habere eklenecek.

Mega Metal halka arzı ne zaman?

Kayseri merkezli bakır tel üreticisi Mega Metal Aralık ayının ilk haftasında halka arz olacak. Henüz Mega Metal halka arzının kesin tarihi açıklanmadı. Ancak halka arzın 6-7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Mega Metal halka arzının tarihi kesinleştiğinde burada bulacaksınız.

Mega Metal halka arz fiyatı ne kadar?

Mega Metal, Borsa İstanbul'a 28,30 TL ile merhaba diyecek. Şirket önümüzdeki hafta pay başına 28,30 TL hisse başına fiyat ile talep toplayacak.

Mega Metal borsa kodu nedir?

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Mega Metal, #MEGMT kodu ile işlem görecek.

Mega Metal kaç lot verir?

Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Mega Metal bireysele eşit dağıtım yöntemi ile halka arz edilecek. Peki şirketin halka arzında kaç lot dağıtılacak? Mega Metal kaç lot verir sorusuna cevap verebilmek için bireysel yatırımcılara ayrılan lot sayısına bakmak gerekiyor.

Şirket halka arzda toplam 62 milyon 750 bin lot dağıtmış olacak. Onaylı izahname yayınlanmadığı için bireysel yatırımcılara ayrılan lot sayısı henüz belli değil. T

Mega Metal halka arzına Agrotech halka arzında olduğu gibi 3 milyon kişinin katılacağını varsayarsak kişi başına 25-26 lot düşecektir. Ancak garanti olsun düşüncesiyle 30 lot emir girmek daha mantıklı olacaktır. Onaylı izahnamede beklenenin dışında bir bilgi yer alırsa bu bilgi revize edilecektir.

Mega Metal halka arz geliriyle ne yapacak?

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırmasında 115. sırada kendisine yer bulan Mega Metal halka arz geliri ile büyümeye devam edecek.

Şirket, elde edeceği gelir aşağıdaki kalemlerde kullanacak:

%50 organik ve inorganik büyüme stratejisi

%30 işletme sermayesi ve hammadde temini

%10 borç ödeme

%10 yenilenebilir enerji yatırımları