Geçen hafta Los Angeles'taki mezarının hemen yanında bulunan yer, 195 bin dolara alıcı buldu. Bu alan, Monroe'nun mezarının birkaç sıra yukarısında ve dört boş alan ötesindeydi.

Güney Afrika Uluslararası Adalet Divanına başvurdu Güney Afrika Uluslararası Adalet Divanına başvurdu

Bu alana yatırım yaparak Monroe'nun yanında olmanın uzun zamandır hayali olduğunu söyleyen Beverley Hills'te yaşayan bir yatırımcı olan Anthony Jabin, aynı zamanda Monroe'ya ait bir mayo ve Hugh Hefner'ın eski yatağını da satın aldı.

Marilyn Monroe-1

Monroe'nun mezarı, Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'a oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Monroe'nun 1962'deki ölümünden sonra eski kocası Joe DiMaggio, onun için Westwood Village'da özel bir cenaze töreni düzenlemişti. Daha sonra Hefner'in de Monroe'nun yanındaki mezarlığa defnedilmesi planlanmıştı.

Hefner, 2009'da Los Angeles Times'a verdiği röportajda "Marilyn'in yanında sonsuzluğu geçirmek, vazgeçilmez derecede tatlı" demişti. Hefner, 2017'deki vefatından önce 1992'de bu mezar yeri için 75.000 dolar harcadığı biliniyor.

Ayrıca Julien’s Auctions tarafından gerçekleştirilen açık artırmada, Monroe'nun pembe Pucci elbisesi 325 bin dolara, Elizabeth Arden markalı ruj ise 65 bin dolara alıcı buldu. Hefner'a ait ceket ise 13 bin dolara satıldı.

Monroe, kariyerinde "Gentlemen Prefer Blondes", "Some Like It Hot" ve "How to Marry a Millionaire" gibi unutulmaz yapımlarda rol aldı.