Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, balkon konuşması gerçekleştirdi. Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz
  • Bu seçimin kaybedeni bizden farklı düşünen vatandaş değil, siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur.
  • Emek ve alın teri kazandı. Ankara'da seçimi rantçılar kaybetti. Ankara'da sosyal belediyecilik kazandı.
  • Ankara'da seçimi altı milyon Ankaralı kazandı. Ankara'da seçimi eser belediyeciliği adı altında çöp projelere para harcayanlar kaybetti. 
  • Sizlere söz veriyorum, önceki dönemimizdeki gibi sizden aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz. Ankara'nın sanayisine, tarımına, ulaşımına, altyapısına yatırım yapmaya devam edeceğiz. 
  • Bu seçim sonuçları bize olduğu kadar bu ülkede siyaset yapan herkese de bir yol haritası çiziyor. Kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, yalnızca halkın size verdiği görevle yetinirseniz, halka hesap verirseniz, az laf çok iş yaparak çalışırsanız işte böyle rekor oyla seçiliyorsunuz. Rekor oyla.
  • Kim olursa olsun nereden gelirse gelsin iftira ve karalama yapanlara boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. 
  • Doğrudan, vicdandan, kardeşlikten yana olacağız. Halktan yana olacağız. Altı milyon Ankaralı tek yürek olacağız. Ankara'mızı dünya başkentleriyle yaraşır bir kent haline hep birlikte getireceğiz. 
  • Bizlere yola çıkarken desteklerini açıklayan herkese de teşekkür ediyorum. Sıra geldi müjdelerimize. Çankaya, Yenimahalle, Elmadağ belediyelerimiz vardı. Etimesgut'ta çok öndeyiz. Gölbaşı'nda çok öndeyiz, henüz sayılıyorlar. Kalecik belediyesini kazandık. Keçiören'de kazanmaya çok çok yakınız. Pastanın üzerindeki çileğimiz Keçiören olacak demiştik. 1-2 saate kadar açıklanacak. Kahramankazan'da 2 bin oy öndeyiz. Mamak'da çok öndeyiz. O da bir saate kadar geliyor. Polatlı belediyesini kazandık. Diğer belediyelerde de sayımlar devam ediyor. 
  • Belediye meclisinde çoğunluğu kazanıyoruz. Bizlere engel olan belediye meclisi üyeleri gitti. Evet, İnşallah diğer belediyelerden de iyi haberler almaya devam edeceğiz. Yarından itibaren seçilen belediye başkanları olarak hep birlikte kollarımızı sıvayıp göreve başlayacağız. Bu vesileyle eğlenceyi, bayram sonuna bırakıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize mirası olan Atatürk Orman Çiftliği'ne bayramdan sonra hepinizi bekliyoruz. Gerçek kutlamayı o zaman yapalım.