Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde yeniden başkan adayı olabilmek için CHP Ankara İl Başkanlığına başvurdu. Yavaş, aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak "betona değil yeşile, güneşe, halka öncelik veren" yönetimlerini sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de çoğunluğu AKP'nin elinden almak istediklerini belirten Yavaş, "Amacımız şu: Artık belediye meclisinde şimdiye kadar gördüğünüz olayları görmek istemiyoruz.

Çoğunluğumuz olduğu zaman da o çoğunluğa dayanarak demokrasiye aykırı şekilde yönetimimiz de olmayacak" dedi. Yavaş, "Ankara'da bundan sonra mevcut belediyelerin üzerine çok daha fazla belediye katmak, belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak suretiyle, Ankara'yı bize emanet edilen şekilde Cumhuriyet'in başkenti ve dünya başkentleriyle yarışır bir Ankara yapmaya devam edeceğiz" diye ekledi.