Sözcü’de yer alan haberde, TOBB kurulan-kapanan şirket istatistiklerinden yaptığı derlemeye göre, 2022 yılında 3 bin 518 bakkal kapanırken 2023'te bu sayı 5 bin 199'a çıktı.

Ekonomistler artan kiralar ve yüksek faturalardan dolayı bakkal ve marketlerin kapanmaktan başka çaresinin kalmadığını aktarıyor. Özellikler bakkallar vergi, SGK, ruhsat gibi giderlerin yanı sıra gelen cezalarla başa çıkamıyor.

"Bakkal Amcalar Artık Sadece Hatıralarda Kalacak"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bakalların yaşadığı durumla ilgili “415 esnaf meslek kolu içinde değişen ve artan rekabet ortamında derdi günden güne büyüyen meslek kolu bakkallıktır. En önemli sorunlarından biri AVM ve zincir marketler ile yapılan mücadeledir. Buna paralel olarak alkol satışındaki saat sınırlaması ve yaptırımlarıdır" dedi.

Bakkal esnafının özellikle zincir marketlerle rekabet edemediğini vurgulayan Palandöken "Küçücük ilçelerde 15 tane zincir market var. Bu zincir marketler mahalle aralarına kadar girerek esnafı zor duruma sokuyor" diyor.

Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları) Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları)

Bu ifadeler akıllara şu soruyor getiriyor. Bakkal amcalar artık hatıralarda mı kalacak?

Editör: Haber Merkezi