31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partiler ve adaylarının saha çalışmaları son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’nin odağında ise İstanbul’da seçimi kimin kazanacağı sorusu yer alıyor.

Murat Kurum'dan işçilere ne vaat geldi Murat Kurum'dan işçilere ne vaat geldi

AK Parti İBB adayı Murat Kurum, Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım’da aralarında olduğu medya yöneticileri ile yaptığı toplantıda yerel seçimler ile alakalı son gelişmeleri, masalarında olan anketleri, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi, Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarması ve İmamoğlu’ndan kendisine gelen telefonda neler konuştuklarını açıkladı.

MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gönül İsterdi ki Yeniden Refah İttifakta Olsun"

“Yola çıkarken kim kimle ittifak yapar diye bakmadık gönül isterdi ki Yeniden Refah Partisi ittifak içinde olsun onlarla gönlümüz bir biz Yeniden Refahlı kardeşlerimizin oylarına da talibiz." 

Başak Demirtaş'ın Adaylıktan Çekilmesi

“Karşı tarafta kaos ve kargaşa var. Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz. PKK ele başının bizi hedef alması gayet doğal orada işaret ettiği ittifaka dikkat çekiyor. Var olan ittifaklara sahip çıkmaktan bahsediyor hepimiz hangi ittifaktan bahsettiğini görüyoruz. Siyasetin her şeyden önce şeffaf ve dürüst şekilde yürümesini istiyoruz bir ittifak yapmıyorsanız gizlemeyin. PKK elebaşı üzerinden mesaj vermeyin. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz.”

Murat Kurum Medya Yöneticileri Toplantı-1

Masadaki Anketlerde Son Durum Ne?

“İlk adaylığımız açıklandığımızda 1.5 / 2 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık sahaya çıktık İstanbullularla bütünleştik İstanbullular bizi sevdi o güveni ben görüyorum. Lansmandan sonra yaptırdığımız ankette de 1.4 puan öndeyiz. CHP anketi de bunu gösteriyor. 31 Mart’ta kazanacağız kim kimle beraber olur biz ona bakmıyoruz.”

İmamoğlu'ndan Gelen Telefon

Murat Kurum, İmamoğlu ile aralarında geçen telefon görüşmesi hakkında şunları söyledi, “Karşılıklı olarak iyi niyetli temennilerimizi ilettik.”

Editör: Haber Merkezi