Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, kurbanlıklar hakkında merak edilenleri anlattı.
Kesilen hayvanlarda uygunsuz durumların neler olduğuna ve vatandaşların hangi hususlara dikkat etmesi gerektiği konusunda merak edilenleri cevaplayan Karaca kasaplara kurban kesme konusunda nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyardık dedi. Ayrıca hijyen konusuna vurgu yapan Karaca, dünyadaki gıda zehirlenmelerinin yüzde 95'inin hayvansal kökenli gıdalardan kaynaklandığını açıkladı. 


Akciğer üzerinde nodül varsa ihbarda bulunun

Ehil kasapların bu konuları iyi bildiğini aktaran Karaca 

E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var

"Herhangi bir şekilde deride bir bozukluk, teberküloz hastalığı ya da akciğer üzerinde nodül görülmesi halinde bizim arkadaşlarımızı çağırıp tutanak tutuyoruz. Orada tazminatını veriyoruz, Bakanlığımızca ödeniyor zaten. Geriye doğru, hayvanın geldiği işletmelerin tamamında da hastalık yönünden kontrolleri yapılıyor" diye konuştu.


Kurbanlık seçerken nelere dikkat etmeliyiz

"Kurbanlık hayvan seçerken nelere dikkat edilmeli?" sorusuna da yanıt veren İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca,

"Canlı hayvan alırken vatandaşlarımız tüylerine baksınlar parlak olması lazım. Gözleri çukurda olmayacak. Herhangi bir uzvunda, gözü körse veyahut topalsa, bir kulağı yok ya da kulağında herhangi bir problem varsa... Geviş getiren hayvan sağlıklı bir hayvandır. Bu tür dış özelliklerine bakacaklar. Kafalarına bir şey mi takıldı? Kesim noktalarındaki bizim arkadaşlarımız var, onlara başvurabilirler" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi