Antalya, bayram tatilinde en çok tercih edilen bölgelerin başında geliyor. 5 gecelik konaklama fiyatları 2 kişi ve 1 çocuk için ortalama 11 bin TL'den başlıyor. Denize sıfır otellerde bu rakam 25 bin TL'ye çıkarken, ultra lüks otellerde 500 bin TL'yi aşıyor. Antalya’da farklı bütçelere uygun birçok konaklama seçeneği mevcut.

Bodrum’da Tatil Fırsatları

Kurban Bayramı Tatili

Bodrum, 2 kişi 1 çocuk için en uygun 5 gecelik konaklama seçenekleri ile dikkat çekiyor. Apart otellerde fiyatlar 14 bin TL'den başlarken, orta segment otellerde bu rakam 25 bin TL'ye ulaşıyor. En lüks 5 yıldızlı otellerde ise 350 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bodrum, her bütçeye uygun konaklama imkanları ile tatilcilerin gözdesi.

Marmaris ve Çeşme’de Konaklama Fiyatları

Marmaris’te 5 gece konaklama 2 kişi 1 çocuk için ortalama 14 bin TL'den başlıyor. En lüks otellerde konaklama bedeli ise 340 bin TL'yi buluyor. Oda kahvaltı seçenekli butik otellerde ise 30 bin TL'ye kadar tatil yapılabiliyor.

Çeşme’de en uygun fiyatlı pansiyonlar 2 kişi 1 çocuk için 17 bin 500 TL'den başlıyor. Bölgenin en pahalı otelleri ise 168 bin TL talep ediyor.

Fethiye ve Mersin’de Konaklama Alternatifleri

Fethiye’de 5 gece konaklama fiyatları 14 bin TL'den başlayarak, lüks otellerde 300 bin TL'yi aşıyor. Mersin’de ise otellerde 5 gece için fiyatlar 14 bin TL'den başlıyor, lüks otellerde 60 bin TL civarına kadar çıkıyor.

Tatil Aramalarında Antalya İlk Sırada

Neredekal.com’un verilerine göre, Kurban Bayramı dönemi için tatil aramalarında yüzde 132'lik bir artış yaşandı. Tatilseverlerin en çok arama yaptığı destinasyon Antalya olurken, Antalya’da Kemer ve Alanya en çok tercih edilen bölgeler oldu. Tatilcilerin yüzde 37.2’si 4 gece ve üzeri konaklama tercih ediyor.

Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi… Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi…

Rezervasyonlarda Büyük Artış

Tatlıbudur CEO’su Onur Otruş, Kurban Bayramı rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 59 oranında arttığını belirtti. Bayram için rezervasyonların ortalama 35-40 gün öncesinden tamamlandığını ifade eden Otruş, tatilcilerin ilk tercihinin yüzde 20 ile Alanya, yüzde 18 ile Side ve yüzde 16 ile Kemer olduğunu söyledi. Bodrum ise dördüncü sırada yer aldı.

Kurban Bayramı’nda 5 gece konaklama için birçok seçenek mevcut. Fiyatlar, otelin lüksüne ve konumuna göre değişiklik gösteriyor. Antalya, Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi popüler destinasyonlar, her bütçeye uygun tatil imkanları sunuyor. Tatilcilerin erken rezervasyon yapmaları, uygun fiyatlarla konaklama imkanı bulmalarını sağlayabilir.

Editör: Elif Erbay