Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek çiftleri desteklemek amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu oluşturmuştu. Bu fon kapsamında desteklenen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi, ilk olarak deprem bölgesinde uygulanmaya başlandı. Hatay'da 15 Şubat'ta başlayan evlilik kredisi başvurusuna 2 bin 321 çiftten fazla başvuru geldi. Başvurusu kabul edilen 141 çiftin evlilik öncesi eğitimleri ilçelerde başladı ve tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan ve evlilik kredisi için başvuran çiftlerin ilk nikahları 15 Nisan'da başladı.

Deprem bölgesinde evlenecek gençlere umut olacak olan proje, evliliklerin sağlam temellere dayanması ve gençlerin evliliğe teşvik edilmesini amaçlıyor. Evlenecek çiftlerin her ikisinin de aylık toplam brüt gelirinin 2 asgari ücreti geçmemesi, 18-29 yaş aralığında olmaları ve başvuru tarihinden itibaren en az 2 en fazla 6 ay içinde resmi nikah günlerinin olması gibi temel şartlar bulunuyor.

Vecih Yılmaz, evlilik kredisinin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, gençleri bu krediye başvurmaları konusunda teşvik etti. Başvuru sürecinin zor olmadığını ve eğitimlerin ardından nikahın gerçekleştiğini söyledi.

Evlilik kredisinin miktarının fazla olmasa da büyük bir destek olduğunu dile getiren Burcu Yılmaz, 150 bin TL'nin evlilik sürecinde önemli bir miktar olduğunu ifade etti.

Marmaray’da bir kişi raylara atlayarak intihar etti Marmaray’da bir kişi raylara atlayarak intihar etti

Nikah memuru Niyazi Yalçın, evlilik kredisi için yapılan başvuruların çok yüksek olduğunu belirterek, çiftlerin devlet desteğinden memnuniyetlerini dile getirdi. Devletin evlenen genç çiftlere böyle bir fon sağladığını ve Hatay'ı pilot bölge olarak seçtiğini vurgulayarak, evlilik kredisini çiftlere tavsiye ettiklerini belirtti.