Dün akşam Tüpraş Stadyumu’nda kritik maç oynandı. Hep bahsedilen ligin değerini gösteren bir maçtı aslında Ligin 3 ve 4. olan takımı cılız, pozisyon ve sürekli duran bir oyun izletti bize. Sanki sıradan iki amaçsız takım gibi oynadılar.

İki takımda haftalardır kaybetmesine rağmen sırasını kaybetmedi. Bu diğer takımların ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Ligin ilk iki takımı aradaki farkı açtı diğer 18 takım ise o kadar kötü futbol oynuyor ki ligin değerini iyice düşüyor.  5-6 yıl önce Anadolu takımlarında Lua Lua, Eneramo, Battala ve Gekas gibi ikonik topçular varken şu an hiçbir futbolcu sayamıyoruz  Bu yüzden yayın değeri iyice düşmüş durumda.

beşiktaş trabzon maçında kim kazandı

Maça dönecek olursak Beşiktaş yeni hocasıyla inişli çıkışlı grafik sergiliyor. Santos’un henüz iyi veya kötü yanlarını görmedik.  Kendi oyun sistemini bu oyuncu grubuyla yapmayacağını aşkilar. Yaz transfer dönemi Beşiktaş için sıcak geçmeli ve sisteme göre oyuncu almalı.

Gecenin yıldızı tabi ki Semih Kılıçsoy’du. Beşiktaş için kabus geçen bir sezonda  yıldız olarak parladı. Kötü giden sezonlarda bu tarz futbolcular takımların izlenmesini artırabiliyor. Çalımları, top kontörlü ve yıkılmamış olmamasıyla kendini gösterdi. Birçok taraftar eminim sırf Semih’i izlemek için Beşiktaş maçına gidecektir. Semih bu yükselen formunu devam ettirse Euro 2024’nde Milli Takımı’nda kendini bulacaktır.

trabzon beşiktaş maçı sonucu

Beşiktaş için seneye Avrupa’da olmak hem maddi hem manevi açından çok önemli bu konuda kritik bir virajı aşıp belki de tek rakibini yendi. Çünkü yazın yapılacak transferde Avrupa’ya gitmek ile gitmemek arasında inanılmaz fark oluşuyor.

Bir parantezde Amartey’e açalım.  Sezon başında stoper mevkisin de ne kadar kötüyse 6  numara mevkisin de  o kadar iyiydi.

Kötü giden sezonun en iyisi  berkay akıncı

Sezon başından Beşiktaş çeşitli stoper formüllerini denedi. Bu maçta bile Kazakistan Milli Takımı’nın en golcü futbolcusu Bahktiyar ve her mevkide oynayan Necip çıktı. Yeni gelecek stoper transferi en azından sezon sonuna kadar götürür.

Trabzonspor’a gelecek olursak Onanchu olmadan kötü bir performans sergiliyor. Visca bildiğimizden çok uzağında