Keanu Reeves'in ünlü karakteri "John Wick"e benzeyen Konya'lı Ömer Aslan, sosyal medyada paylaştığı içeriklerle geniş bir takipçi kitlesine ulaşıyor. "Konyalı John Wick" olarak tanınan Aslan, bu benzerliği kendi avantajına çevirerek, Konya'nın zengin kültürünü daha geniş bir kitleye tanıtmaya çabalıyor.

Ömer Aslan'ın "Konyalı John Wick" olarak adlandırılması, sadece dış görünüşüne odaklanmayıp aynı zamanda bir fırsat olarak değerlendirilmiş durumda. Aslan, sosyal medya platformları aracılığıyla Konya'nın kültürel öğelerini, değerlerini ve lezzetlerini tanıtarak, bu benzersiz kimliğiyle dikkat çekiyor ve Konya'nın güzelliklerini daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmaya çaba sarf ediyor.

2021 yılında İstanbul'da yaşadığı ilgiyle tesadüfi bir şekilde başladı. Eminönü'nde insanların fotoğraf çektirme isteğiyle karşılaşması, yakındaki bir film setinde İranlı bir yönetmenin dikkatini çekmesiyle hayatı tamamen değişti. Keanu Reeves'e benzediğini fark eden Aslan, zaman içinde stili ve imajını John Wick karakterine uygun hale getirdi.

Çevresindekiler, Aslan'a "Konyalı John Wick" demeye başladı. Özellikle Konya'nın ve Karaman'ın yanı sıra seyahat ettiği diğer şehirlerin değerlerini tanıtmak amacıyla çektiği videolar, geniş bir sosyal medya kitlesi tarafından ilgiyle takip ediliyor.

 Aslan şu ifadeleri kullandı;

Popstar Bayhan'a büyük şok! Popstar Bayhan'a büyük şok!

"Bir seferinde 'Ya abi dün senin filmini izledim. Çok harikasın. Fotoğraf çekinelim' diyen birisi olmuştu. Ben 'John Wick değilim, Konyalıyım' desem de inandırıp izah edemedim. Başıma böyle enteresan olaylar da geliyor. Genelde, Antalya'da, Alanya'da, Mevlana Müzesi'nde, İstanbul'da, Galata Kulesi taraflarında turistler İngilizce sesleniyor. Sadece, John Wick ve Keanu Reeves'i anlıyorum. 'Ben Türküm, Anadolulu, Konyalı John Wick'im' diyorum. Çok fazla fotoğraf çektirmek isteyen oluyor.

ŞİVENİN YAŞAMASI TARAFTARIYIM

Ben şivenin yaşaması taraftarıyım. Bu bizim bir yapı taşımızdır. Şive kullanmak hoşuma gidiyor. Anadolu kültürünü de bu şekilde tanıtmaya çalışıyorum. Ne yapıyorsun anlamında 'nörün' kelimesini Konyalılar ve İç Anadolulular çok sever. Bizde 'g' harfinin ayrı bir yeri vardır. 'Gonya, Garaman, Angara' deriz. Videolarımda bunları izah ediyorum. Mesela 'gurur' kelimesi var. Gurur kelimesi bizde başka bir anlama da gelir. Öğrencilerime 'Gurur kelimesini cümle içinde kullanın' dedim. Bir öğrencim 'Öğretmenim annem dedi ki çamaşırları güneşe sererse gurur' dedi. Ben bu öğrenciye 100 verdim. Özgüveni gelişti. Bu öğrenci uçak mühendisliği kazanıp okudu.

[gallery id="201" color="bg-danger"][/gallery]