UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde nefesleri kesen yarı final mücadelesi sonucunda Olympiakos, evinde Aston Villa'yı ağırladı. İlk maçta deplasmanda rakibini iki farklı yenerek avantaj elde eden Yunan ekibi, bu kez evinde de rakibine şans tanımadı. Ayoub El Kaabi'nin hat-trick yaptığı ilk maçın ardından evinde kaydettiği iki golle sahadan 2-0 galip ayrılan Olympiakos, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselme başarısı gösterdi.

Finalde rakiplerini belirleyen maçlarda ise Fiorentina, Club Brugge'u eleyerek adını finale yazdırdı. İtalyan ekibi, evinde 3-2'lik galibiyetinin ardından deplasmanda 1-1 berabere kalarak finale çıkmayı başardı. Bu başarıyla Fiorentina, üst üste ikinci kez Konferans Ligi finaline yükselerek turnuvada bir ilke imza attı.

Jean Onana'ya silahlı saldırı! Jean Onana'ya silahlı saldırı!

Final heyecanı ise 29 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek. Olympiakos ile Fiorentina, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ayasofya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. AEK'in maçlarına ev sahipliği yapan stadyum, 33 bin kişilik kapasitesiyle büyük bir futbol şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Geçen sezonki finalde İngiliz ekibi West Ham'a kaybederek kupayı kaçıran Fiorentina, bu sefer şampiyonluk için sahaya çıkacak. İtalyanlar, üst üste final başarısıyla turnuvadaki iddialarını sürdürüyor.