İddiaya göre, boşanma aşamasındaki R.A., eşi B.B.K.'den sürekli şiddet görmesi sebebiyle boşanma davası açtı. Ancak dava süreci devam ederken, R.A. eşinin saldırılarından kurtulamadı ve son çare olarak durumu mahalledeki gençlere anlatarak yardım istedi.

Olayın ardından F.Ç., O.A., B.A. ve E.Y. isimli dört genç, kadının eşini cezalandırmak amacıyla harekete geçti. Gençler, 3 Haziran tarihinde B.B.K.'yi İzmit'te bulunan Şirintepe Viyadüğü altına götürerek burada feci şekilde darp etti. Gençler, saldırı anlarını cep telefonlarıyla kaydederek görüntüledi.

Darp videosunun sosyal medyada yayılması üzerine, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti ve dört genci gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildikleri öğrenildi. Bu arada, ağır şekilde darp edilen B.B.K.'nin kaburga kemiklerinin kırıldığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı

Yaşanan olay, mahallede ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir yanda şiddet gören kadının çaresizliği ve yardım çığlığı, diğer yanda ise adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan gençlerin şiddet eylemi tartışma konusu oldu.

Editör: Elif Erbay