F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada hızlı bir şekilde sonuçlandı. Mahkemenin aldığı karar kiracıyı evinden etti. 

Hukuken Apartman Kuralları - Cihan Bina Yönetimi

Ankara'da 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracının verdiği 1800 lira kira ücretinin yetersiz olduğunu ve yıllık kira bedelinin belirlenen yasal sınırı olan 28 bin 250 TL'nin altında olmasından dolayı haksız olduğuna ve evi boşaltması gerektiği kanısına vardı. Aynı zamanda yasal sınırın altında kalmasının durumunun yanı sıra verilen kira bedelinin ev sahibinin ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle kiracıyı haksız buldu. 

İlk Duruşmada Tahliye Kararı Çıktı 

Ev sahibi F.N., Çankaya ilçesi, Dikmen Mahallesi’ndeki evinde 9 yıldır kirada oturan U.T.`den, kendisi oturacağı gerekçesiyle evi boşaltmasını talep etti. 1800 TL'ye oturan U.T., evden çıkmayacağını dile getirdi. Ev sahibi, yaşanan bu diyalog üzerine kiracısına tahliye davası açtı. Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 1 Mart'ta açılan dava, 55 gün sonra 25 Nisan tarihinde görülen ilk duruşmada sonuçlandı.

Mahkeme, kiracının ödediği aylık 1800 lira kira bedelinin, TÜİK verileri uyarınca sulh hukuk mahkemelerinde görülen tahliye davaları için 2024 yılında 28 bin 250 TL olarak belirlenen istinaf sınırının altında olması sebebiyle ve ev sahibinin ihtiyacı olması durumunu göz önüne alarak tahliyesine kararı verdi. Alınan bu kararın ardından bu davanın , üst mahkemeye de kapalı olacağı kesinleşti. 

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Editör: Beyza Pınar