Geçen yıl elde edilen konut kira gelirlerinde 21 bin lira, iş yeri kira gelirlerinde ise 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" internet sitesi üzerinden "Hazır Beyanname Sistemi" ile gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Hazır Beyan Sistemi, mükelleflerin kira geliri gibi gelirlerini beyan etmelerini sağlıyor ve vergi dairesine gitmeden elektronik ortamda beyanname verme imkanı sunuyor. Bu yılın beyan süresi 5 Nisan'da sona eriyor.

Kira Beyannamesi

Ayrıca, gerçek kişilerin ticari, zirai, serbest meslek ve ücret gelirleri ile yurt dışından elde ettikleri gelirler için de 5 Nisan'a kadar yıllık gelir vergisi beyannamelerini doldurmaları gerekiyor. Hazır Beyan Sistemi üzerinden beyannamelerinizi doldurabilir ve vergi ödemelerinizi de çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili olarak mükellefleri bilgilendirerek adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadele edildiğini vurguladı. 2023 yılı istisna tutarını aşan kira gelirine sahip olan mükelleflerin 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiği önemle hatırlatılıyor.

On binlerce mağdur var! MNG Kargo şikayetçi oldu On binlerce mağdur var! MNG Kargo şikayetçi oldu

Kira Beyannamesinde Bugün Son Gün