Yapılan seçimin sonucu bunca baskıya rağmen genel merkezin yeni yönetimini hiç memnun etmedi. Meclis’teki yönetimi kazanan beş isim de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler oldu. Oylama sonuçları da CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekili grubundan istediği desteği alamadığını ortaya koydu…

Bu arada Kılıçdaroğlu’nu hançerleyen isimlerden özel kalem müdürü Şükran Kütükçü odasını boşaltmak zorunda kalacak.

DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

 Hadi gelin dün gece geç saatlere geri dönelim. Bu okuyacaklarınızın başka yerde olmadığına da emin olun. Kaynak çok derin… Ankara kocaman bir köy. Bir parti genel merkezinde bir şey olacak ve bu gizli kalacak… Mümkün değil! En fazla bir kaç gün sürer. Ama bu kez tartışmalar il sınırlarını aşıp Adana’ya kadar uzanınca dakikasında herkesin haberi oldu. 

Bir de yaşanan çekişme gerçekten abeste iştigal kıvamında….
Epi topu CHP’nin kendi içindeki Meclis grubu yönetimi ile İdari Amir seçimi yapılacaktı. Ama burnundan kıl aldırmayan genel merkez işi öyle bir hale getirdi ki resmen restleşmeler inatlaşmalar yaşandı. 

Gelelim edindiğimiz bilgilere…

Gecenin bir yarısı Adana Milletvekili Orhan Sümer genel merkeze apar topar çağrıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bana rağmen nasıl İdari Amirlik için aday olursun. Ben orayı Ednan Arslan’a söz verdim. Bana rağmen çekilmezsen Adana’da yerel seçim nasıl olacak. Bize karşı olmasına rağmen Zeydan Karaları aday gösterdik işte geri mi çekelim” diyerek Sümer’e aday olmaması ültimatomu verdi. 

Bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile telefon trafiği yaşandı. Karalar da Sümer’e madem öyle çekilmesi için ricacı oldu. 
Sümer adaylıktan çekilince zaten yönetimle uzun süredir ters düşen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Kılıçdaroğlu’nun ekibinin adayı olarak çıktı. 

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlendi mi? Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlendi mi?

Tartışma burada bitmedi. Ednan Arslan’ın kazanamayacağını bilen Özel bu kez herkes tarafından sevilen ve deneyimli bir siyasetçi olan Yaşar Tüzün’ü İdari Amir olması için destekleme kararı aldı. 

Sonuç milletvekilleri Bayraktutan’ı 67 oy ile seçti. Tüzün ise 55 oy aldı. Tüzün’ün aldığı oylar arasında kişisel oyları da var. Yani tamamı genel merkez yönetimini desteklemiyor. Yani Kılıçdaroğlu’nu destekleyen milletvekili sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Grup yönetimine de yine Kılıçdaroğlu’na yakın olan Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen seçildi. 
Milletvekillerinin bu tavrının ardında yeni yönetiminin partinin eksenini kaydırmayı, tutarsız politikaları, yerel seçimler için aday belirleme sürecinin doğru işlememesi gibi eleştiriler yatıyor.

Artvin Uğur Bayraktutan 67
Bilecik Yaşar Tüzün 55
Çorum Mehmet Tahtasız 96 
Kars İnan Akgün Alp 84
Uşak Ali Karaoba 74
Gaziantep Hasan Öztürkmen 62  

Sükran Kütükçü

ŞÜKRAN ODAYI BOŞALTMAK ZORUNDA KALACAK

Kılıçdaroğlu’nun sırtındaki hançerlerin en önemlilerinden biri kendisiyle 30 yıl boyunca çalışmış olan Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’ye ait. Kütükçü değişim ekibini destekledi ve Kılıçdaroğlu sonrası ödüllendirilerek CHP Grubunun protokol müdürü olarak görevlendirildi. 

Ama ne komiktir ki teamüllerde aslında böyle bir görev yok. Yani Meclis’in protokol müdürlüğü vardır ancak partilerin yoktur. Bu anlamda Kütükçü olmayan bir koltuğun sahibi oldu. Yetmedi, idari amirlik için ayrılan odaya oturdu, yeni koltuklar aldı, dayadı döşedi. Meclis Başkanlığı CHP grubunu Kütükçü konusunda zaten uyarmıştı. Böyle bir makam odasının böyle bir görevlendirme ile tahsis edilemeyeceği konusunda. Şimdi Kütükçü o makam odasını yeni seçilen İdari Amir Bayraktutan nedeniyle boşaltmak zorunda kalacak. Bakalım bu aşamada kavga çıkacak mı? Meclis Başkanlığı Kütükçü’yü odadan çıkartabilecek mi?