KIBRIS’A NASIL GİDİLİR?

Akdeniz'in güzelliklerini üzerinde barındıran Kıbrıs, muazzam doğal güzellikleri, altın renkli sahilleri, canlı mekanları, lüks otelleri ve göz alıcı casinoları ile her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bir ada ülkesidir. Tarih boyunca birçok medeniyetin etkisi altında kalan Kıbrıs, sadece otantik yapılarıyla değil, aynı zamanda farklı kültürlerin benzersiz bir karışımını sunan bir turizm cenneti olarak öne çıkmaktadır. Kıbrıs’a nasıl gidilir? 

 Kıbrıs'a Nasıl Gidilir: Ulaşım Seçenekleri ve İpuçları
İstanbul’dan Kıbrıs’a nasıl gidilir?

İstanbul'dan Kıbrıs'a ulaşım genellikle havayolu araçları ile gerçekleştirilmektedir.
Anadolu Yakası'nda konumlanmış olan Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden başlatılan seyahatler, genellikle Ercan Havalimanı üzerinden devam etmektedir. Bu tarifeli seferler genellikle direkt olarak yapılmakta olup, seyahat süresi ortalama 1 saat civarındadır.
Avrupa Yakası'nda bulunan İstanbul Havalimanı'ndan Kıbrıs'a olan seferler daha sınırlıdır. Ancak Ercan Havalimanı'na doğrudan yapılan uçuşlarda seyahat süresi yine ortalama 1 saat civarındadır.
İki havalimanından da gerçekleştirilen uçuşlar, Kıbrıs'a hızlı ve efektif bir şekilde ulaşma imkanı sunar. Direkt seferler sayesinde seyahat süresi kısalır ve İstanbul'dan Kıbrıs'a ulaşmak oldukça kolay hale gelir.

 Kıbrıs'a Nasıl Gidilir: Ulaşım Seçenekleri ve İpuçları

Kıbrıs’a Uçak ile nasıl gidilir?


Kıbrıs'a yapılan uçak seyahatleri genellikle Lefkoşa'ya bağlı Ercan Havalimanı üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Ercan Havalimanı, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere dünyanın dört bir yanından uçuşların düzenlendiği bir merkezdir. Havalimanı, Lefkoşa şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Ercan Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra, bölgede bulunan çeşitli ulaşım seçenekleri aracılığıyla istediğiniz destinasyona ulaşabilirsiniz.

Bu alışkanlıklar sizi öldürebilir! Bu alışkanlıklar sizi öldürebilir!

 Kıbrıs'a Nasıl Gidilir: Ulaşım Seçenekleri ve İpuçları
Kıbrıs’a Deniz Yolu nasıl gidilir?

Kıbrıs'a denizyolu ile ulaşım, feribotlar aracılığıyla Girne Limanı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
Mersin veya Alanya'dan hareket eden feribotlar, Girne Limanı'na kadar devam etmektedir. Mersin Taşucu Limanı'ndan yapılan binişlerde, seyahat süresi genellikle ortalama 4 saat sürmektedir. Girne Limanı'na varışın ardından, şehir içi ulaşım için toplu taşıma araçları, taksi veya araç kiralama ofislerinden araç temin etme imkanınız bulunmaktadır.
Alanya Limanı'ndan yapılan binişlerde ise seyahat süresi genellikle ortalama 3 saat 15 dakika kadardır. Girne Limanı'na ulaştıktan sonra ise bölgede bulunan servis araçları veya taksilerle şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

 Kıbrıs'a Nasıl Gidilir: Ulaşım Seçenekleri ve İpuçları
Ankara’dan Kıbrıs’a nasıl gidilir?

Ankara'dan Kıbrıs'a gerçekleştirilecek seyahatler genellikle havayolu araçlarıyla yapılır.
Ankara Esenboğa Havalimanı üzerinden düzenlenen seferlerin varış noktası genellikle Ercan Havalimanı'dır. Ankara'dan Kıbrıs'a yapılan havayolu seyahatleri genellikle hızlı ve konforlu bir ortalama 45 dakika süresinde tamamlanmaktadır.
Bu kısa uçuş süresi sayesinde Ankara'dan Kıbrıs'a ulaşım oldukça pratik hale gelir. Havayolu araçlarıyla gerçekleştirilen seyahatler, hızlı ve etkili bir şekilde iki nokta arasında bağlantı kurma olanağı sunar.

 Kıbrıs'a Nasıl Gidilir: Ulaşım Seçenekleri ve İpuçları