Guardiola'nın mevcut sözleşmesi bu yaz sona eriyor ve gelecek yılın ötesinde kalıp kalmayacağı konusunda belirsizlikler bulunurken, Al Mubarak, bu konuda ortak bir karar alacaklarını söyledi. Guardiola'nın eşi benzeri görülmemiş başarılarına vurgu yaparak, onu kulüpte tutmak istediklerini açıkça belirtti.

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

Kulüp, 115 Premier Lig suçlamasıyla karşı karşıya ve Al Mubarak, davayla ilgili olarak sürecin beklenenden daha uzun sürdüğünü kabul ederken, bu durumun kulübü olumsuz etkilediğini belirtti. Suçlamaların, kulübün saha başarılarını gölgelemek için kullanıldığını düşünüyor.

Al Mubarak, "Bu konuşma tarzını göz önünde bulundurarak, taraftarlarımızın ve kulüple ilişkili olan herkesin durumu anlayabileceğini düşünüyorum. Sürekli olarak bu suçlamalara atıfta bulunulması, insanların duygusal olarak zor zamanlar yaşamasına neden olabilir" dedi. "Bir kulüp olarak, bu sürecin gerekliliklerini anlamak ve buna saygı göstermek zorundayız. Her ne kadar beklediğimizden daha uzun sürse de, gerçeklerle değil, iddialarla yargılanmayı tercih ediyoruz."

Guardiola, City'de geçirdiği sekiz sezondan sonra, Barcelona ve Bayern Münih'teki dönemlerinden daha uzun süreli bir kariyere sahip oldu. Al Mubarak, Guardiola'yı 2022'de bir sözleşme uzatması imzalaması için ikna etmeye yardımcı oldu. 53 yaşındaki Guardiola ile gelecek planları hakkında daha fazla görüşme yapılması bekleniyor. Guardiola, İngiliz liginde dört şampiyonluk kazanarak tarihe geçti.

Editör: Yağız Atay