Yaz aylarında artan KKKA vakalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sivas Valiliği, vatandaşları kene konusunda uyararak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nde 2 muhtemel, 3 kesin KKKA tanılı hastanın tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek

Vatandaşlara Uyarı

Özellikle tarla ve bağ, bahçe işlerinde uğraşanların dikkatli olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, pantolon paçalarının çorapların içerisine sokulması gerektiğine değinilerek, “Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara giderken vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde vücutta kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dâhil kene olup olmadığı kontrol edilmelidir” denildi.

Belirtiler Neler?

Sağlık görevlileri ise kene ısırmasından sonra, 10 gün içinde; halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikâyetlerinden herhangi biri görülürse, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi