Videoda, Kate Middleton Windsor Sarayı'nın bahçesinde bir bankta otururken görünüyor. Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, videonun yapay zeka destekli bir deepfake olduğunu iddia ederek çeşitli detayları sorguladılar. Bunlar arasında arka planda bulunan yaprakların veya çimenlerin neden hareket etmediği, Kate'in giydiği kıyafetlerin daha önceki bir videoda da gözükmesi ve saç stili gibi detaylar yer alıyor.

Güney Afrika Uluslararası Adalet Divanına başvurdu Güney Afrika Uluslararası Adalet Divanına başvurdu

Öte yandan, Sun gazetesi tarafından yayınlanan ve Prenses'in bir çiftlik dükkanında kocasıyla birlikte "mutlu ve sağlıklı" göründüğü fotoğraf ve videolar da dikkat çekti. Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, bu videoda da çeşitli tutarsızlıklar olduğunu öne sürdü, hatta bazıları kadının Kate Middleton'ın dublörü olduğunu iddia etti.

Prenses Kate Middleton'ın uzun süreli yokluğu sırasında, Prens William ile Cholmondeley Markizi Sarah Rose Hanbury arasında bir ilişki olduğu söylentileri de ortaya atılmıştı, ancak bu iddialar daha sonra yalanlandı.

Kensington Sarayı'nın açıklamasıyla birlikte, Kate Middleton'ın kanser tedavisi gördüğüne dair komplo teorileri yavaşça yatışmaya başladı. Ancak sosyal medyada halen bu konu üzerine tartışmalar devam ediyor.