Bugün, milyonlarca öğrenci karnelerini alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girecek. Ancak, takdir veya teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi olup olmayacağı merak konusu. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın derece yapan öğrencilere yönelik açıklamalarının ardından, takdir ve teşekkür alan öğrencilere devlet desteği sağlanıp sağlanmayacağı sorusu gündeme gelmişti.

Hemşirelik hangi puan türüyle öğrenci alıyor? İşte devlet ve özel üniversitelerdeki başarı sıralamaları... Hemşirelik hangi puan türüyle öğrenci alıyor? İşte devlet ve özel üniversitelerdeki başarı sıralamaları...

Başarı Destek Programı Nedir?

Başarı Destek Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl dereceye giren öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 oranına varan destek vereceğiz." ifadesini kullanmıştı. Bu açıklama, başarı teşvik programının hayata geçirileceği sinyalini vermişti.

Karne Hediyesi Başvurusu Başladı Mı, Nasıl Yapılır?

Karne Hediyesi Başvurusu

Şu ana kadar başarı teşvik programı başvuru tarihi ile ilgili herhangi bir duyuru yapılmamıştır. Ancak, karne günüyle birlikte öğrenciler teşvik programına başvurularını araştırmaya başlamış durumda. Programla ilgili detaylar netleştikçe, başvuru tarihleri ve gerekliliklerle ilgili bilgiler resmi kaynaklardan duyurulacaktır.

Başarı teşvik programına dair detayları öğrenmek isteyen öğrenciler, resmi duyuruları takip edebilirler. Program başvuruları ile ilgili haberlerimizde detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Karne günü heyecanıyla birlikte, öğrencilere sağlanacak olan teşvik ve devlet desteği konusundaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Editör: Elif Erbay