25 Aralık'ta, Kadir Has Üniversitesi'nde, bir akademisyen ve öğrenciler arasında yaşanan tartışma sosyal medyaya yansıdı. 

Telefon kamerasıyla çekilen görüntülerde, üniversite ibadethanesinin önüne bırakılan ayakkabılardan rahatsız olduğunu dile getirerek, "Kapımın önünde 18 tane ayakkabı görmek zorunda değilim. Kokan ayakkabılarınızı görmek zorunda değilim" dedi. 

"BURASI MESCİT DEĞİL İBADETHANE"

Öğrenciler, ayakkabısıyla mescide girdiği için akademisyene, "Burası mescit böyle giremezsiniz" diye tepki gösterdi. Akademisyen ise "Burası mescit değil, ibadethane. Burası sadece sizin ibadethaneniz değil, burası benim de ibadethanem. Burası mescit değil" yanıtını verdi. 

Öğrencilerin, namaz vaktinin yaklaştığını ve zaman kaybettiklerini belirttiği tartışmada, akademisyen ise, "Burası benim okulum, kokan ayakkabılarınızı burada çıkaramazsınız" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede tepki topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, akademisyeni eleştirerek sosyal medya hesabından, söz konusu olayla ilgili açıklama yaptı. 

Oktay Saral şu ifadeleri kullandı: 

“Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı…

Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslama ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır.

Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir.” 

Ticimax, birinci yılını kutladı Ticimax, birinci yılını kutladı

Öte yandan Kadir Has Üniversitesi yaptığı açıklamayla olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.