Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için tarih araştırmaları başladı. Normalde her 2 haftada bir yapılan toplantı, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takviminde yer almaması nedeniyle gerçekleşmedi. Binlerce öğretmen adayı ise bu haftaya umutla bakıyor. Yapılacak Kabine toplantısının ana gündem maddesi öğretmen atamaları olacak. Peki, Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, saat kaçta?

Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2023-07-24-kabine-03

Atama bekleyen öğretmen adayları gözlerini Kabine toplantısının yapılacağı tarihe çevirdi. Merakla beklenen Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu.

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Toplantının saat 15.30'da başlaması bekleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI KABİNE GÜNDEMİNDE

Öğretmen Ataması 2024

Kabine gündeminde terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli başlık bulunuyor. Ancak en önemli madde, öğretmen atamaları olarak belirlendi.

Merakla beklenen öğretmen ataması detayları bugün kabin toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER OLACAK?

Kabine Toplantısı Bugün Masada Neler Var

Kabine toplantısında kamuoyunun görüşüne açılan müfredat taslağı da ele alınacak.

Ekonomi ise bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Enflasyonun düşürülmesi için atılabilecek adımlar tartışılacak.

Terörle mücadele de Kabine'nin gündeminde yer alacak. Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlarla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bölgedeki son durumu Kabine üyelerine aktaracak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın 15 Mayıs'ta kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtmişti. Bu konunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

Dış politika da Kabine'nin gündem başlıkları arasında yer alacak. İsrail'e yönelik ihracat kısıtlaması ve bundan sonra alınabilecek ek yaptırımlar da görüşülecek konular arasında olacak.