İtalya'nın Molise bölgesine bağlı  Vastogirardi köyünde bir süredir esrarengiz bir biçimde araç lastikleri parçalanıyordu.

Köy sakinleri bu saldırının arkasında kimin olduğunu merak ederken iki ihtimal üzerinde duruyorlardı: İtalyan mafyası ya da intikamcı bir komşu...

The Guardian'ın haberine göre, 600 nüfuslu köyde ilk önce temmuz ayında, park edilen bir dizi aracın lastiklerine zarar verilmişti. Ardından başka araçların da lastikleri kesilmiş, fakat köyde yaşayanlar olayın arkasında kim ya da kimlerin olduğunu tespit edememişti. Ardından, ekim ayının sonunda aynı bölgede park halinde bulunan dört aracın lastiklerinin de kesilmişti.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Tüm bu olaylardan sonra polis "saldırganı" tespit etmek için çalışma başlattı.

Sivil polisler, araç lastiklerinin nasıl zarar gördüğünü anlamak için bölgede devriye gezmeye başladı. Bu çabalar da sonuçsuz kalınca polis olayların yaşandığı bölgeye güvenlik kameraları yerleştirdi. Kamera kayıtları, failin kim olduğunu ortaya çıkardı: Billy!

O bir köpekti. Araçların park edildiği bölgeye yakın bir yerde yaşayan Billy, pek çok aracın lastiklerini ısırırken kameralara yakalanmıştı. Billy'nin tahminlere göre ileri derece diş eti iltihabı hastalığı vardı ve acısını dindirmek için lastikleri ısırıyordu.

Belediye Başkan Yardımcısı Remo Scocchera, "Bu, çok akıl karıştırıcıydı çünkü kimin ortalıkta dolaşıp lastikleri kesiyor olabileceğini ya da bunun hangi saikle yapıldığını anlayamıyorduk. Burası huzurlu bir köy. Her zaman şüpheli hareketlerin farkında olduğumuz için bunun dışarıdan gelen biri tarafından yapılmadığını da biliyorduk" dedi.

BILLY'NİN SAHİBİ ZARARI TAZMİN EDECEK

Scocchera, bu durumun araç sahipleri için rahatsız edici ve maliyetli olduğuna dikkat çekerek, "Gerçekten bir sorun haline gelmişti. İnsanlar kesilmiş lastikleri yüzünden araçlarını süremiyordu; lastikler de çok fazla paraya mâl oluyordu. Neyse ki durum artık çözüldü; failin köyde yaşayan bir insan olmaması olumlu bir durum" diye ifade etti.

Veterinerler, Billy'nin davranışının ileri derece diş eti iltihabından kaynaklanmış olabileceğine işaret etti. Buna göre, acısını hafifletmek isteyen köpek araçların lastiklerini dişliyordu. Polis, olaydan resmi olarak Billy'i sorumlu tutmadan önce başka incelemeler de yaparken, Billy'nin sahibinin araçlarda oluşan zararın tazmininden sorumlu olacağı belirtildi.