İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Bu bir birikimin sonucu gidip kimseye tokat atacak halim yok" diyerek şu açıklamalarda bulundu,

"Sporcularım ve teknik ekibimden özür diliyorum. Onlara maçı kazanmış gibi galibiyet primi vereceğim. Şu an aynı olay olsa aynı şekilde davranırım. O zamanki MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu seçildiği zaman mutlu olmuştuk. Çünkü askeri disiplinle başarılı olacağına inanmıştık. Buraları planlayacağına inanmıştık. Sonuna kadar da arkasında durmuştuk. Değişmesinin yanlış olduğunu her yerde söyledim. Bugün bile çağrılıp değerlendirilmesi gereken bir MHK başkanı. O zamanki toplantılarda tüm kulüpler onu destekledi. Sonradan 1 dakika bile beklenemezdi dedi, ip kopmuştu. Sonradan destek veren bazı kulüplerimiz yanlış olduğunu, devre arasını, sezon sonu beklenmeliydi" dedi. 

TFF BAŞKANI RANDEVU TALEBİMİZE CEVAP BİLE VERMEDİ  

Başkan Yardımcısı Bayram Saral, "TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’den randevu talebinde bulunduk, ancak ne acıdır ki Türk Futbolunun en tepe noktasında bulunan Sayın Başkan, bugüne kadar randevu talebimize olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi. Amiyane tabirle, Türk  Futbolunun önemli paydaşlarından biri olan 97 yıllık çınarı İstanbulspor Kulübünü ve Başkanımızı yok saydı" diye konuştu. 

Bayram Saral , kulübün açıklamasını okudu.  

"Sayın Basın Mensupları;

19.12.2023 tarihinde oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçının 68. dakikasında Trabzonspor’un atmış olduğu golden önce, Trabzonspor ceza sahası içerisinde futbolcumuza yapılan bariz faul neticesinde penaltının verilmemesi ve VAR’ın devreye girmemesi sonucunda, Sayın Başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun inisiyatif kullanarak maçın 73. dakikasında takımı sahadan çekmesi nedeniyle spor kamuoyunda oluşan infiale ilişkin olarak işbu basın açıklamasının yapılması zarureti doğmuştur. 

Şöyle ki;

Öncelikle şu hususu açık ve net bir şekilde ifade edelim ki;  sahadan çekilme kararının rakibimiz Trabzonspor futbolcuları ve yöneticileri ile hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi,  çekilme kararının Trabzonspor camiası ve başka kulüplerle ilişkilendirilmeye çalışılması olayı ana mecrasından çıkarmaya yönelik kötü niyetli ve beyhude çabalardır.  Aynı şekilde sahadan çekilme kararını salt bu maçta yaşanan hakem hatasına bağlamak da olayı basite indirgemektir.

Türk Futbolunun son dönemlerde içinde bulunduğu gergin ve huzursuz ortamın nasıl oluştuğu ve son olarak da dün akşamki maçta yaşanan olaya hangi aşamalardan geçilerek gelindiğini anlamak için aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerektiği düşüncesindeyiz. 

Futbol camiasının malumu olduğu üzere; ligin ilk haftasından itibaren aleyhimize yapılan bariz hakem hataları nedeniyle,  bu durumdan en çok zarar gören kulübün İstanbulspor olduğu ve kulübümüzün hakem hatalarından ötürü ciddi puan kayıplarına maruz kaldığı aşikardır.

Kulübümüz aleyhine yapılan bu hatalara kısaca değinmek gerekirse;(ki buna ilişkin detaylı açıklamalar 06.12.2023 tarihinde TFF Yönetim Kurulu’na bildirilmiştir.)

Ligin 1. haftası Konyaspor maçı;
Konyaspor’un attığı gol öncesinde, futbolcumuza yapılan bariz faulün verilmemesi,

Ligin 5. haftası Başakşehir maçı;
Müsabaka 1-0 devam ederken bariz penaltımızın verilmemesi,

Ligin 7. haftası Gaziantepsor maçı;
Aleyhimize verilen haksız kartlar ve fauller,

Ligin 8. haftası Beşiktaş maçı;
Müsabaka 1-0 devam ederken Beşiktaş lehine verilen penaltı öncesinde futbolcumuza yapılan bariz faulün verilmemesi,

Ligin 13. haftası Hatayspor maçı;
Rakibimiz lehine verilen hatalı penaltı kararı,

Ligin 14. haftası Fatih Karagümrük maçı;
Maç 0-0 berabere devam ederken, lehimize verilmeyen penaltı ve VAR müdahalesine rağmen rakip oyuncuya verilmeyen kırmızı kart,

Ve son olarak Trabzonspor maçında müsabaka 1-1 devam ederken,
lehimize verilmeyen penaltı pozisyonun devamı sonrasında yediğimiz gol …

Bununla birlikte, yaşanan tüm bu süreçte,  daha ligin ilk haftalarında hatalı hakem kararlarına ilişkin kötü gidişatı öngören Sayın Başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu,  TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’den randevu talebinde bulunmuş, ancak ne acıdır ki Türk Futbolunun en tepe noktasında bulunan Sayın Başkan, bugüne kadar randevu talebimize olumlu veya olumsuz bir cevap vermemiştir. Amiyane tabirle, Türk  Futbolunun önemli paydaşlarından biri olan  97 yıllık çınarı İstanbulspor Kulübünü ve Başkanımızı yok saymıştır.

Yukarıda izah ettiğimiz hakem hatalarına karşı tepkilerimizin TFF tarafından haftalarca göz ardı edilmesi ve bu durumun süreklilik arz etmesi nihayetinde camiamızda “haklı bir gerginlik” oluşmuş, dünkü bariz hakem hatası ise bardağı taşıran son damla olmuştur.

Kulübümüzün,  sadece kendi maddi imkanları ile disiplinli bütçesinden ve sportmence yarışmasından asla taviz vermeyerek sürdürmekte olduğu lig mücadelesinde, hemen hemen bütün kulüplerin ittifakla yakındığı sorunların ve hakem hatalarının mevcut TFF ve MHK yönetimlerince sona erdirilemeyeceğine, kulüplere ilişkin “büyük/küçük”, “medya gücü olan/olmayan”, “sesi çok çıkan/az çıkan” şeklindeki ayrımcılığın devam edeceğine ve artık bu hususların düzelmeyeceği yönünde kanaatimiz  oluştuğundan, onurlu ve vicdan sahibi spor adamı sorumluluğu ile TFF ve MHK’ ye olan  güvenimizi tamamen kaybettiğimizi siz sayın basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna bildiririz. 

Saygılarımızla.

İstanbulspor Kulübü