İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüphelinin nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 38'i "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kamu görevlisine direnmek" suçlarından tutuklanırken, 27'si adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182'si serbest bırakılmıştı. Daha sonra yapılan inceleme ve tespitler sonucunda 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı. Sağlık kontrolünden geçirilen 65 şüpheli, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Bakan Tunç açıklama yaptı

Başörtülü hakimler nedeniyle reddi hakim talebi Başörtülü hakimler nedeniyle reddi hakim talebi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaylar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında 38 şüphelinin tutuklandığını, 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti. Tunç, "Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır." dedi.