Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren beklenen yağışlar genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar şeklinde olacak.

Yağışların salı sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, özellikle kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde ise zaman zaman kuvvetli kar şeklinde etkili olması tahmin ediliyor.

AKOM Uyardı

akomdan kar yağışı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bugünden itibaren kar yağışının etkisi artacak. Yağışların 15.00'ten itibaren kuzey ve yüksek kesimlerde, 20.00 itibariyle ise il genelinde etkili olması bekleniyor. Olumsuz hava koşullarının 29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinden itibaren etkisini daha da artırması, 30 Ocak Salı sabahına kadar fırtına eşliğinde yer yer kuvvetli yağışların olması öngörülüyor.

İstanbul'da yaşanacak yağışların bugün 15.00'te kuzey ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren (20.00), il genelinde kar yağışına dönüşmesi tahmin ediliyor.

29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde yağışın artması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışları olması öngörülüyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği belirtiliyor.