İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısının ardından, Hamas üyelerine savaş açmış durumda.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına aralıksız devam eden İsrail'in iç güvenlik servisinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsrail iç güvenlik servisi Shin Bet'in başındaki Ronen Bar, yıllar sürse bile yurtdışındaki Hamas üyelerini "ortadan kaldıracaklarını" söyledi.

Bar'ın bu sözleri, İsrail kamu yayıncısı Kan tarafından yayınlandı.

Yayınlanan ses kaydında Bar'ın Lübnan, Türkiye ve Katar'daki Hamas üyelerinin peşine düşeceklerini söylediği duyuluyor.

Kayıtta Bar, "Kabine bize bir hedef belirledi; sokak ağzıyla Hamas'ı ortadan kaldırmak. Bu bizim Münih'imiz. Bunu Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da, Türkiye'de, Katar'da; her yerde yapacağız" diyor.

"BU BİZİM MÜNİH'İMİZ"

Kan'ın haberinde Bar'ın bu açıklamaları nerede ve ne zaman yaptığı bilgilerine yer verilmedi.

Bar'ın "Bu bizim Münih'imiz" diyerek 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrail Olimpiyat takımı mensubunun Filistinli Kara Eylül Örgütü tarafından öldürülmesine işaret ettiği düşünülüyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi ise İsrail'in, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yaptığını yazdı. Haberde, İsrail istihbarat birimlerinin Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas üyelerini hedef alacağı iddia edildi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Kan'ın aktardığına göre Hamas, bu açıklamayla İsrail'in üst düzey yetkililerinin "bahsettiği kardeş ülkelerin egemenliğini açık bir şekilde ihlal ettiğini ve bu ülkelerin güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğunu" ifade etti.

TÜRKİYE'DEN CEVAP: CİDDİ SONUÇLARI OLUR

Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in, Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi.

Anadolu Ajansına konuşan yetkililer, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.