Tüm dünyanın gözü kulağı İsrail Filistin hattında. Haftalardır devam eden sıcak temastan gözünü alamayan vatandaşlar harekete geçti. İsrail’in yıkımlarına devam etmesi sonucu Filistin’in yanında olan Türkiye’de yürüyüşler başta olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi. Evlerine İsrail malı sokmak istemeyen vatandaşlar hangi marka hangi ülkenin araştırmaya başladı. Bu noktada sigara tiryakileri de İsrail malları boykot listesi sigara markaları araştırmasına koyuldu. Peki, 2023 İsrail sigara markaları hangileri? İşte yanıtı.. 

İSRAİL SİGARA MARKALARI 2023

İsrail'de sigara üretimi ve satışı vardır, ancak İsrail sigara markaları dünya genelinde çok yaygın olarak bilinmeyebilir. İsrail'de üretilen bazı sigara markaları ve bunlara örnekler aşağıda verilmiştir:

Time: İsrail'de üretilen en yaygın sigara markalarından biridir. Time, farklı çeşitleri ve paket boyutları ile sunulur.

Ayhan Bora Kaplan davasında son durum Ayhan Bora Kaplan davasında son durum

Noblesse: Noblesse, İsrail'de üretilen bir başka popüler sigara markasıdır. Genellikle farklı tat ve aroma seçenekleri sunar.

Land: Land sigara markası da İsrail'de bulunan bir başka seçenektir. Çeşitli çeşitleri mevcuttur.

Champion: Champion sigaralar, İsrail pazarında bulunan bir diğer sigara markasıdır ve çeşitli türleri vardır.

İSRAİL SİGARA MARKALARI HANGİLERİ?

İsrail markası olan sigara paketleri araştırması yapanlar için hemen belirtelim ki Türkiye’de sigara piyasasını 5 firma elinde bulunduruyor. Tekel’in satılmasıyla elimizde kalan yerli sigara tütün haricinde Amerika markalı ürünler yer alıyor. Türkiye’de en çok ABD ve İngiltere kaynaklı sigara markası bulunuyor.

-Sigara piyasasının yüzde 40’ını elinde bulunduran Philip Morris, Amerika merkezli bir firmadır. Türkiye’deki işletmesini ABD-Sabancı ortaklığı ile yürütüyor. Bünyesinde barındırdığı markalar şöyle: Parliament, Marlboro, L&M, Lark, Chesterfield, Muratti.

-British American Tobacco (BAT) Tekel’in yüzde 50’sini aldıktan sonra Türkiye’deki Pazar payını artıran BAT, Birleşik Krallık Londra merkezli firmadır. Philip Morris’in ardından dünyadaki en büyük ikinci tütün şirketidir. 50 ülkede en büyük sigara piyasasını elinde bulunduran British American Tobacco, 180 ülkede satış yapıyor. Bünyesinde barındırdığı markalar şöyle: Viceroy, Pall Mall, Kent, 2001, 2000, Maltepe, Rodmans ve 216.

-Japan Tobacco International (JTI) isminden markanın Japonya malı olduğu sanılsa da JTI firması olarak Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluş aslında bir İsviçre markasıdır. Firmaya ait sigara markaları şöyle: Winston, Camel, Monte Carlo.

-European Tobacco firması İngiliz merkezli sigara piyasasının bir üyesidir. Europen Tabacco firmasına ait sigara markaları ise şöyle;  Vigor, President, Winner, Black Galleon, HD, Violet, President

-Imperial Tobacco firması bir İngiliz markası olarak biliniyor. Imperial Brands PLC ismiyle uluslar arası alanda faaliyet gösteren firmanın Davidoff markalı ürünü Türkiye’de satılıyor.

Phillips Morris, Parlement, Marlboro, Parliament Reserve, Parliament Uzun Kutu , Parliament Super Slims, Parliament Kısa Kutu, Murattı, Chesterfield, L&M Kısa, L&M Uzun, Lark Kısa, Lark Uzun, Bond Street Kısa, Bond Street, Uzun, Lider markalı sigaralar listede bulunuyor. Ancak örneğin Parliament grubunun Philip Morris tarafından ABD’de kurulan bir şirket olduğu görülüyor. Pazar payının en yüksek olduğu ülkeler Suudi Arabistan, Japonya, Arjantin, İsrail, Kazakistan, Türkiye, Rusya, Karadağ, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri’dir.