Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi’nde takımının adını çeyrek finale yazdırdığ maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Kartal2 (1)

Maçı değerlendiren ve turla ilgili konuşan İsmail Kartal, “İki aşamalı maçlar olduğu için ilk maçta çok güzel strateji ortaya koyduk. Oyun planımıza oyuncularımız sadık kalarak, istediğimizi ilk maçta aldığımız için bugün de aynı strateji ve ciddiyetle oyuna başladık. İlk devre ortada geçen bir maçtı. Daha dengeli ve kontrollü oynama planımız vardı. Oyuncularım zaman zaman yine bu plana sadık kaldılar. İkinci yarıya rakibimiz biraz daha istekli ve arzulu başladılar. Üst üste gelen kornerler ve ardından da yediğimiz gol, en azından kaybetmeyerek, kazanarak bu turu geçmek istiyorduk. Şöyle de bir durum var. Takımda 4-5 tane sakat oyuncumuz var. Hafta sonu da çok önemli bir maçımız var. Bütün hepsinin planlamasını yaptık, girenler ve çıkanlar dahil... Bir plan üzerine bu akşam maçımızı oynamak mecburiyetindeydik. Planımız tuttu. 1-0 kaybetmemize rağmen turu geçmesini bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Mert Hakan’ın durumu ve oyuncuların performansıyla ilgili de İsmail Kartal, “Mert Hakan’ın hafta içi kasığında ufak bir problemi vardı. Doktorla konuşarak 1-2 gün dinlendirdik ve tedavisi oldu. Bu sabah doktorla yapmış olduğum konuşmada kasığı ile ilgili herhangi bir problem olmadığını, daha iyi olduğunu söyledi. Biz de ona göre bir plan yapmıştık. Dzeko ile onu 70-75’te oyuna alarak, oyuna katkı vermelerini istemiştik ama bu sefer arka adalesinde…Bakacağız. Doktor raporuna göre değerlendireceğiz.

Aziz Yıldırım'dan başkanlık iddialarına cevap Aziz Yıldırım'dan başkanlık iddialarına cevap

Kartal3 (1)

Kalecimiz gayet iyi maç çıkardı. Ryan Kent elinden geleni yaptı. Uzun zaman oynamayınca bazı oyuncularımızın performansı sürekli oynayan oyuncularımız gibi olmadı. Olmasa da ellerinden geleni yaptılar. İyi mücadele ortaya koydular. Daha iyi oynayarak en azından kaybetmeyerek taraftarlarımızı mutlu etmek isterdik ama sonuçta turu geçmek önemliydi. Çeyrek finaldeyiz. Oyuncularımızı tebrik ediyorum.

Kartal4 (1)

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa'nın ileri bir tarihte oynanmasının daha iyi olabileceğini dile getirdi. Kartal, "7 Nisan'da oynayacağımız Süper Kupa Finali, bizi epey zorlayacak. Daha geniş bir takvimde oynamayı çok isteriz. Süper Kupa maçının daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız." dedi.