Reisi'nin cenazesi, Tebriz, Kum, Tahran ve Bircend kentlerinde düzenlenen veda törenlerinin ardından bugün Meşhed kentinde son yolculuğuna uğurlandı. Güney Horasan eyaletine bağlı Bircend kentinde gerçekleştirilen törenin ardından memleketine getirilen Reisi için Meşhed sokaklarında, özellikle de İmam Rıza Türbesi çevresinde veda dolayısıyla posterler ve matemi simgeleyen siyah bayraklar asıldı.

ABD'de tutuklanan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un son kaçış planları ortaya çıktı ABD'de tutuklanan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un son kaçış planları ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi defnedildi

Havalimanında karşılanan Reisi ve diğer iki yetkilinin cenazesi daha sonra ülkenin en kutsal mekanı olan İmam Rıza Türbesi'ne getirildi. Türbe civarında toplanan kalabalıkla Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında İbrahim Reisi ve diğer yetkililer için dualar edildi ve mersiyeler okundu. Törene çok sayıda ülkeden üst düzey temsilci, bakanlar ve İranlı sivil ve askeri yetkililer katıldı. Reisi'nin cenazesi, akşam saatlerinde İmam Rıza Türbesi'nin içinde kendisi için hazırlanan alanda toprağa verildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi defnedildi