Ziyaretçileri kafeslere koymanın amacının büyük kediler tarafından takip edilme ve saldırıya uğrama korkusunu hissettirmek olduğunu söyleyen Hayvanat Bahçesi sözcüsü Chan Liang, "Bunu yaparken hiçbir riskle karşılaşmadık. Turlar şu ana kadar son derece başarılı geçti ve rezervasyonlar 3 ay önceden doldu. Ziyaretçiler, bir kafeste bölgeyi gezerken vahşi hayvanlar tarafından kovalanarak adrenalin patlaması yaşıyor. Kafese koyduğumuz insanları parmaklarını ve ellerini her zaman kafesin içinde tutmaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü aç bir kaplanı kontrol etmek mümkün olmaz” dedi.

Insanat Bahçesi

'İNSANAT' BAHÇESİ TARİHTE İLK DEĞİL

Yani Çin'de bulunan bu hayvanat bahçesinde hayvanlar dışarıda dururken, insanlar kafese konuluyor. Bu nedenle buraya insanat bahçesi demek daha doğru olabilir. Kafese kapatan insanlara benzersiz bir deneyim sunulurken; insanlar hayvanları değil, hayvanlar insanları izliyor. Aslında bu uygulama, yüzyıllar öncesinden beri varlığını sürdürüyor. 

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Bu uygulamaya ait en eski örnek 5 bin yıl öncesinde Eski Mısır'da bulunan Heraconopolis'te yer alıyor. Zengin insanların dünyanın dört bir yanından egzotik hayvanları bir araya getirmesiyle oluşturulan bir tesiste aynı mantığın işlendiği biliniyor. Bunun kanıtı ise babun, antilop, su aygırı ve diğer egzotik hayvanların cesetlerin yanında Eski Mısır'dan gelen insan cesetlerinin ortaya çıkarılmasıyla keşfedildi. Kraliyet hayvanat bahçesi dünya kültürlerinin çoğunda popüler görünüyor. Antik Çin, Yunanistan, Babil, Meksika ve Roma hükümdarlarının tümü, zenginliklerini sergilemek ve misafirlerini eğlendirmek için egzotik hayvanları bir araya topluyor. Bunu aslında bir çeşit güç gösterisi olarak yapıyorlar.