Geçen ay başlayan Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri'nde (WAICA) yapay zeka ile yaratılan 1.500 model, gerçekçilik ve teknik özellikler açısından değerlendirildi. Jüri, ilk 10'a giren modelleri açıkladı. Bu modeller, 20 bin dolarlık ödül için yarışıyor.

Fanvue'nun kurucu ortağı Will Monange, "Dünya çapında yaklaşık 10 bin Yapay Zeka Yaratıcısı olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak bu ödüller, hiçbirimizin farkında olmadığı, ilgi çekici hikayeleri olan yaratıcıları ve hayranları için içerik oluşturan yetenekli kişileri ortaya çıkardı" dedi.

İşte Yapay Zeka Güzellik Yarışması'nın (Miss AI) Finalistleri

Seren Ay

Türkiye'deki ilk yapay zeka marka elçisi olarak bilinen Seren Ay, takipçilerini eğitirken dünyayı dijital olarak dolaşıyor. Üç farklı yapay zeka programı kullanılarak oluşturulan Seren Ay, Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını düzenli olarak tanıtıyor.

Asena İlik

Asena İlik, hayal gücü ve çarpıcı görsellerle nasıl bir model olunacağını dünyaya göstermek amacında. Kendi tarzı, favori mekanları, arabaları ve özenle yaratılmış kişiliği ile dikkat çekiyor.

Olivia C.

Portekizli Olivia C., teknoloji dünyasının Oscar'larının bir parçası olmanın 'bir onur' olduğunu belirterek, 'teknolojinin bağlantıyı güçlendirdiği bir geleceğin yolunu açmayı' umduğunu söylüyor.

Lalina

Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi… Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi…

Fransız Lalina, yaratıcısının mümkün olduğunca gerçekçi bir model yaratma merakından doğdu. Fotoğrafların yüzde 100'ünün yaratıcı tarafından oluşturulmuş olması, önemli bir husus olarak belirtiliyor.

Kenza Layli

Fas merkezli blog yazarı Kenza Layli, Instagram'da 192 bin takipçiye sahip. Yapay zeka aracılığıyla Fas ve Orta Doğu'daki kadınların güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Eliza Khan

Bangladeş'in ilk yapay zeka influencer'larından biri olan Eliza Khan, Z Kuşağı'nın trendlerini ve estetiğini takip eden bir moda tutkunu. Eliza, herkesin değerli hissettiği ve adil davranıldığı bir dünya yaratma hayaline sahip.

Zara Shatavari

Zara-8

Zara Shatavari, kadınların hormonal dengesizliklerini gidermek için tasarlanan doğal takviye ürünü bir markanın etkili yüzü olarak hizmet etmek üzere yaratıldı.

Anne Kerdi

Fransız Anne Kerdi, Brittany bölgesini tanıtmayı hedefliyor. Turizm, tarih, kültür, etkinlikler ve gastronomi gibi konuları kapsayan bir tanıtım yapmak istiyor.

Aiyana Rainbow

Aiyana

Aiyana Rainbow, her sesin duyulduğu, herkesin değer verildiği, empati ve saygının teşvik edildiği bir dünyayı temsil ediyor.

Ailya Lou

Ailya

Fotoğraf ve performansa odaklanan Japon-Afro-Brezilyalı sanatçı Ailya Lou, başlangıçta bir dizi özel film projesi için yaratıldı.

Editör: Elif Erbay