Enis YILDIRIM 

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 5 gün önce deniz kenarında fotoğraf çekilmek isterken dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisinden önce Uğurcan Korkmaz daha sonra Emir Berke Aşık'ın ceset  bulundu.

MONTU VE ÇANTASI BULUNDU

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde 26 Kasım günü akşam saatlerinde fırtınada fotoğraf çektirmek için liman sahasına giden Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16) dev dalgalara kapılarak denize düşmüştü. Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı ekiplerce arama çalışmalarına başlanmıştı. Helikopter ve drone ile havadan taranan sahildeki arama ve kurtarma çalışmaları 5 . gününde sonuç verdi. Arama ve kurtarma çalışmalarında denizde yapay zeka tabanlı insan tespit el sonarı ile tarama çalışması yapıldı. Arama-kurtarma çalışmaları çerçevesindedün Emir Berke Aşık'a (16) ait mont; cep telefonu, kalem ve paralarla birlikte denize düştükleri yerden 2 km mesafede sahile vurmuş şekilde bulunmuştu. Bugün sabah saatlerinde ise Uğurcan Korkmaz'ın cesedine denize düştükleri yerin yaklaşık 500 metre açığında ulaşıldı. Korkmaz'ın ardından kayıp diğer gencin arama çalışmaları devam edildi. 

İKİ YÖNLÜ SORUŞTURMA 

Uğurcan Korkmaz'ın ardından 3 saat sonra Emir Berke Aşık'ın cedesine ulaşıldı. Trabzon Valisi Azi Yıldırm bölgeye giderek açıklama yaptı. Val Yıldırım olayı soruşturmak için Milli Eğitim Bakanlığından müfettiş istediklerini belirterek, "Eğer idari bir eksiklik veya ihmal söz konusuysa onun da tabii ki ihmali yapanlar nezdinde gereken yapılacaktır. Bunun için hemen bakanlık müfettişimiz de geldi, onlar da incelemelerini yapıyorlar. Zaten olayın başlangıcından, pazartesi gününden bu tarafa da savcılığımız olayın üzerinde" diye konuştu.