Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını yüzde 5 olarak duyurdu.

2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan eden Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı. AK Parti'nin emekliye yüzde 5'lik ek zam kararına tepkiler sürerken, kulislerde iktidarın yerel seçimden önce emekliye ek zam yapacağı iddiası konuşulmaya başlandı.

ALTAYLI HEM TARİH VERDİ HEM DE ORAN AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan Filistin açıklaması Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan Filistin açıklaması

Altaylı açıklamalarının devamında ise emekli maaşlarına yeni zam beklentisi ile ilgili konuştu. Zamla ilgili bir talebin ve beklentinin oluştuğunu vurgulayan Altaylı, zamla ilgili tarih ve oran verirken şu ifadeleri kullandı:

“Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.”

ALİ TEZEL: BANA GÖRE OLASI
Birçok uzman, seyyanen emekli artışının yerel seçimlere yakın bir tarihte gerçekleşebileceği konusunda görüş belirtiyor. Peki, seyyanen zam artışı gerçekleşebilir mi? SGK Uzmanı Ali Tezel, bir tv'de canlı yayında emekliler için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Tezel, emekli aylıklarına seyyanen zam olasılığına işaret ederek, "Seyyanen zammın gerçekleşmesi, mevcut iktidarın yerel seçimlere ve özellikle İstanbul'a verdiği öneme bağlı. Örneğin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde emekli taban aylığı 5 bin 500 TL idi. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı, taban aylığı 7 bin 500 TL'ye çıkardı.Bu yıl da Mart ayından önce yapılan anketlere kesinlikle bakacaklar, çünkü emekli kesiminden büyük bir tepki var. Seyyanen zam konsepti, iktidar tarafından gündeme getirilmeli, bence bu oldukça olası. Geçen yıl memurlara verilen 8 bin TL civarındaki bir miktar olabilir." şeklinde konuştu.