AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için olası adaylarının belirlenmesi, yakın bir zamanda gerçekleştirilen bir araştırma sonuçlarıyla daha da önem kazandı. Seçmendeki imajı en yüksek iki siyasetçi olan Fahrettin Koca ve Murat Kurum, İstanbul'da AK Parti'nin kiminle yola devam edeceği konusundaki merakı arttırdı.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti kazanacak sorusu gündemin ana konularından biri.

İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklamasının ardından, İstanbul'da tekrar seçilip seçilemeyeceği merakla beklenen Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra, AK Parti'nin İstanbul'da kimin aday göstereceği de büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, son zamanlarda yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Bu araştırmada, AK Parti'ye yakın siyasetçilerin İstanbul'daki seçmenler üzerindeki imajları sorgulandı.

FAHRETTİN KOCA

Araştırmaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seçmenler arasındaki imajıyla yüzde 52.8 gibi yüksek bir oranda destek aldı. Ayrıca, AK Parti içinde de yüzde 78.3'lük bir oranla olumlu bir imaja sahip olduğu görünüyor.

MURAT KURUM 

İkinci sırada eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yer alıyor. Kurum, seçmenler arasındaki imajıyla yüzde 42.2'yi, AK Parti içinde ise yüzde 74.1'i buluyor.

SÜLEYMAN SOYLU VE TEVFİK GÖKSU 

Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en uygun adayın kim olduğunu da sorguladı. Bu konuda seçmenlerin yüzde 19.3'ü ve AK Parti seçmenlerinin yüzde 38.7'si Murat Kurum'u, yüzde 14'ü ve AK Parti seçmenlerinin yüzde 17.8'i ise Fahrettin Koca'yı tercih etti. Üçüncü ve dördüncü sıralarda ise sırasıyla eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yer alıyor.