Hollanda'da Kırşehir doğumlu 58 yaşındaki Hamit Karakuş ,Hollanda'nın yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Polislik kariyerine Rotterdam ve Schiedam emniyet müdürlüklerinde 10 yıl boyunca hizmet vererek başlayan Karakuş, Rotterdam Belediyesi'nde İskandan sorumlu Belediye Başkan Yarcılığı ve daha sonra Senato üyesi olduktan sonra şimdi de bir ilke imza atarak Kuzey Hollanda bölgesinin Emniyet Genel Müdürü oldu. 1 Eylül'de yeni görevine başlayan Kararkuş, "Toplumun huzuru ve güvenliği için elimden gelen herşeyi yapacağım" dedi.

POLİS OKULU MEZUNU

Hollanda Postası'nın habrine göre Kırşehir'de doğup, Rotterdam kentinin Steenwijk semtinde yaşamını sürdüren Hamit Karakuş, başarısı ile ülkenin gündeminden düşmüyor. 1988'de Gelderland Polis Okulu'ndan mezun ilk Türk olan Karakuş, 10 yıl polislik yaptıktan sonra atıldığı siyasette de ilkleri başardı. İşçi Partisi'nden (PvdA) siyasete giren Karakuş, "İlk Türk Senato Üyesi" ve 'İlk Türk kökenli Rotterdam Belediyesi Başkan Yardımcısı' oldu.

hollanda-da-kirsehirli-hamit-karakus-emniyet-muduru-olarak-gorevine-basladi

Karakuş, şimdi de Kuzey Hollanda Emniyet Genel Müdürü olarak atandığı görevine başlayarak bir ilke daha imza atmış oldu. Yeni görevini başladığını sosyal medya hesabında paylaştığı Emiyet Genel Müdürü kiyafeti resmiyle duyuran Karakuş, "Heyecanlı ve mutluyum. Artık yeni görevime başladım. Toplumun huzuru ve güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapacağımdan emin olabilirsiniz" dedi.

Kuzey Hollanda'da 3 bin 500 polise liderlik edecek olan Karakuş, 1 Eylül'de yeni görevine başladı ve koltuğu emekliye ayrılan Wim van Vemde'den devraldı. Hollanda Senatosu'ndaki görevinden ayrılan Karakuş'un ileriki dönemde İşçi Partisi'nin başına geçmesi bekleniyor.