İstanbul'da bugün gerçekleşen "Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir adlı bir kişinin hilafet bayrağı açtığı için yumruklu saldırıya uğradığı iddia edildi.

'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu 'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu

İstanbul Valisi Davut Gül, yürüyüş sonrası saldırıya uğrayan İsmail Aydemir'e saldıran E.A.'nın yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini açıkladı.

Saldırı sonrası çekilen bir videoda, yumruk atan E.A. ”Biz Türk’üz, bir Türk olamadınız, o bayrağı burada açamazsın” derken yumruk yiyen Aydemir'in ise, ”Ben hem Türk’üm hem Müslümanım” diyerek isyan ettiği görülüyor.

Görüntülerde “Bir Türk sen misin?” diyenlere yumruk atan kişi “Arap kültürünü savunuyorsunuz” diyerek yanıt verdi.

Yumruk atan E.A.'ya dönen Aydemir “Derdin ne senin?” diye sordu. O sırada çevredeki vatandaşlar tarafından etrafı sarılan E.A. bir vatandaşdan tokat yedi. Araya giren trafik polisinin vatandaşları sakinleştirmeye çalıştığı anlar da görüntülere yansıdı.

Başka biri tarafından kaydedilen görüntüde ise Aydemir’in yüzünü yıkadığı ve olay yerinden uzaklaştığı anlar yer aldı.

Polisin olay yerine gelmesiyle kavga son bulurken Aydemir, polis tarafından kontrol amacıyla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne, daha sonra da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Saldırgan ise Kasımpaşa karakoluna götürüldü.