CHP’de aday belirleme süreci sancılı geçiyor. Bir türlü tamamlanamıyor, bin bir bahaneyle erteleniyor. Bu hafta yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısı gelecek haftaya kaldı. Önümüzdeki günlerde bazı ilan edilmiş isimlerin değiştiğini görebiliriz. 

Kamuoyuna açıklanan gerekçe anket çalışmaları sürüyor… Ama tabi ki size asıl sebebi açıklama görevi bize düşüyor… Asıl sebep ”eş, dost, akraba” gerilimi… En bariz örneğini de Mersin’de görüyoruz…

Telefonlar durmuyor. Mersin birbirine girmiş durumda. Adaylaştırma sürecinde belirlenen isimler ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ne milletvekillerine sorulmuş. Fikirleri bile alınmamış. 

Uçak kazasında hayatını kaybeden liderler Uçak kazasında hayatını kaybeden liderler

Örgüte yıllarca emek vermiş isimlere dönüp bakan bile yok. Anketleri gören yok. Sonuçlar ne bilen yok. Herkes nerede bu anketler diye birbirine soruyor. Diğer bir soru da “Seni arayıp anket yapan oldu mu?”…Yapılan bir anket var ama. O anketi yapan kişi de Başarır’ın ekibinden. Başarır kendi adaylarını önde gösteren sonuçları alıp Özel’e sunuyor. Ve bilin bakalım ne oluyor. Bu isimler aday gösteriliyor.

Gerilim o kadar tırmandı ki geçtiğimiz hafta CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır isyan ederek Mersin adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısını basmıştı… Hedefinde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır vardı. Başarır’a “Böyle liste mi olur, kime sordunuz. Biz bölgede siyaset yapıyoruz” diyerek eleştirmişti. 

Başarır’ın bu kadar eleştirilmesinin arkasında kendisine yakın isimleri belediye başkan adayı göstermesi var. Tarsus Belediye Başkanının kim olacağını belirlemek için gövdesini koyması… En skandalı ile MHP’ye oy isteyen Mezitli adayının ‘rakı arkadaşı’ olması…

Mersin’de seçimlerin bıçak sırtı olacağı belirtiliyor. Peki bunun faturasını Mersinliler mi ödeyecek yoksa Başarır mı? Tabi ki Mersinliler!

DEĞİŞİM RAFA KALKTI

Zaten Türkiye genelinde özellikle kritik yerlerde “Değişim” derken önseçim sözü verilmesine rağmen, bunun tamamen rafa kaldırılması örgütteki memnuniyetsizliği arttırıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen iki isim eleştiri oklarının hedefinde. Biri CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba diğeri ise Mersin Milletvekili Başarır. Listelerin faturası özellikle bu iki kişiye çıkacak. Siyaset bu kadar düşmanı kaldırmaz. Adaylar tam olarak belirlendikten sonra CHP’deki tartışmaların boyutu da artacak. 

MUHARREM İNCE KAPILARI KAPATIYOR

Bir diğer konu da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin son dönemde DEM Partisi ile yakınlaşan CHP’ye geri dönüp dönmeyeceği konusu. Kısa bir süre içinde bu sorunun cevabını alırız. Ancak yine bir ayrıntı var. Veli Ağbaba’nın İnce’nin dönüşüne karşı olması. Zaten İnce de artık pek hevesli gözükmüyor. Ankara kulislerinde İnce’nin aday belirleme sürecini başlattığı yönünde. Sürpriz isimler de olabilirmiş…