Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 28 Mart hava durumu raporuna göre, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Manisa, Antalya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik illerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ve rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı logos geliyor! Meteoroloji uyardı logos geliyor!

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, ülkemizin batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Marmara ve Ege’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Yurdun batı kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.