Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, derelerin taşmasına ve cadde sokaklarda su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Özellikle Defne ilçesindeki su baskınları, eğitim faaliyetlerinin durdurulmasına yol açtı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sağanak nedeniyle birçok bölgede okulların tatil edileceğini ve kentte yoğun çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İl AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 167 ihbarın 157'sinin su baskını olduğu ve kentte yoğun bir yağış miktarının yaşandığı bildirildi.

Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var

Hortum meydana geldi

Erzurum'da ise Söğütlü Mahallesi'nde şiddetli bir hortum meydana geldi. Hortumun etkisiyle birçok evin çatısı uçarken, tadilat aşamasındaki bir okulda da ciddi hasarlar oluştu. Yüksek gerilim hattının zarar görmesi nedeniyle bölgede elektrik kesintileri yaşandı. AFAD ve diğer kurtarma ekipleri, bölgedeki hasarları değerlendirip gerekli müdahaleleri yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Can kaybı yok

Her iki olayda da can kaybı olmamakla birlikte, maddi hasarın büyük olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi