Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir projelerini açıkladı.

Hamza Dağ'ın açıklamaları şu şekilde;

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Bugün çeyrek asrı aşan bir hayalin, bir güzel düşün, yıllarca son notasını bekleyen bir başyapıtın tamamlandığı günün sabahındayım. Bugün bir babanın çocuğunu kucağına aldığı andaki heyecanın ve mutluluğun da ötesinde duygularla karşınızdayım. Bir çocuğun bayram sabahına uyandığı gün gibi içim kıpır kıpır. 1919'da İzmir'de yanan bağımsızlık ateşinin memleketi sardığı o heyecanla buradayım.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e gelişinde onu karşılayan çocuklar gibi içimde tarif edilemez bir mutluluk var. Bu heyecan, mutluluk ve sevinçle hepinizi saygılarımla, hürmetlerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz…Bugün hep birlikte; İzmir'i konuşacağız, İzmir'in geleceğini konuşacağız.

Çözümü konuşacağız. Umudu konuşacağız. İzmir için, sadece İzmir'in mutlu yarınları için yeni bir hikâyeyi hep birlikte yazacağız.

Kıymetli İzmirliler, İzmir'i ayağa kaldıracak, İzmirliyi mutlu edecek, İzmirlilere derin bir nefes aldıracak projelerimiz hazır.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Kıymetli hemşehrilerim, projelerimize geçmeden önce, önümüzdeki dönemde uygulayacağımız belediyeciliği ve yönetim anlayışımızı sizlere anlatmak istiyorum.

NASIL BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ OLACAK?

Öncelikle Açık Kapı stratejisi uygulayacağız. Hemşehrilerimizin doğrudan büyükşehir belediyemize; soru, talep ve önerilerini iletilebileceği mekanizmaları AÇIK KAPI platformunu hayata geçireceğiz.

ŞEFFAF olacağız.Yönetimimiz boyunca, her adımımızı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacağız. İNSAN MERKEZLİ ÇALIŞMAYI ilke edineceğiz. Altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre düzenlemelerinde her daim insan odaklı çalışmaları esas alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın HER ANINDA HEP YANINDA olacağız. Kent sakinlerimiz; yaşamlarının her aşamasında, hayatlarının her anında destekleyici ve yönlendirici bir anlayışla bizleri hep yanlarında görecek. İzmir'imize 360 DERECE BELEDİYECİLİK ile her alanda kaliteli hizmet sunacağız. Her vatandaşımızın refahını düşünen, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği birleştiren, yenilikçi politikalarımızla kent yaşamını destekleyeceğiz.

Evet kıymetli hemşehrilerimiz... Bir hayalimiz var. Hepimizin hayali

Çocukluk anılarımızı, gençlik hatıralarımızı, ilk aşkımızı, dostluklarımızı, ailemizi bulduğumuz eşşiz şehrin her sokağını eşşizleştirmek.

Biz "Eşşiz İzmir" diyoruz. Çünkü İzmir'i başka türlü tarif edemiyoruz.

Ulaşımıyla, çevresiyle, suyuyla, toprağıyla, havasıyla, ve doğasıyla "Eşşiz İzmir"

Şimdi sizlere güneşin batışında sokaklarında yürümeyi sevdiğimiz şehrimize sunacağımız projelerimizi paylaşmak istiyorum.

Bu projelerimizi 11 başlıkta topladık. Bunlar;

- Ulaşılabilir İzmir

- Sosyal Belediyeciliği ile Eşsiz İzmir

- Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Dönüşümüyle Eşsiz İzmir

- Turizmiyle Eşsiz İzmir

- Eğitim Ve İstihdamıyla Eşsiz İzmir

- Akıllı Şehircilik

- Sağlık Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Tarımıyla Eşsiz İzmir

- Spor Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Kültürüyle Eşsiz İzmir

ULAŞILABİLİR İZMİR

Sevgili hemşehrilerim, ulaşım bir şehrin nabzıdır. Kent sakinleri için hayatın akışını belirler. Ulaşım, hayatı kolaylaştıran bir medeniyet işidir.

Ulaşım sadece bir altyapı meselesi olarak değil, aynı zamanda sağlıklı toplum psikolojisinin, ekonomik kalkınmanın, çevresel sürdürülebilirliğin bir aracı olarak görüyoruz.

İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞİ

Şehrimizin geleceğine yön verecek, İzmir Körfezi'ni bir uçtan bir uca en kısa şekilde birleştirecek vizyon projemiz; "İzmir Körfez Geçişi"….

İzmir Körfez Geçişi, İzmir'in iki yakası birbirine bağlayan bir köprü ve tüp geçit projesidir.

Körfezin iki yakasını birbirine daha da yakınlaştıracak bu proje, şehrimizin ulaşım ağını köklü bir şekilde dönüştürecektir.

İzmir Körfez Geçişi, sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda İzmir'in çehresini değiştirecek, şehrimizi dünya standartlarında bir metropole dönüştürecek bir vizyon projesidir.

YENİ ÇEVREYOLU PROJESİ

Sevgili hemşerilerim, Şehrimizin geleceğine yön verecek, nefes aldıracak bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum.

İzmir'imizin en can alıcı sorunlarından biri olan trafik meselesine köklü bir çözüm getirecek olan "İzmir'e Yeni Çevre Yolu Projesi"ni hayata geçireceğiz. Yeni çevreyolumuz ile şehrin trafiğini rahatlatmayı, şehre nefes aldırmayı hedefliyoruz. Bu yol şehrin içindeki araç yoğunluğunu azaltarak, emisyon miktarlarında önemli bir düşüş sağlayacak. 

Yeni çevreyolunu şehir merkezine bağlayacak 9 önemli bağlantı yolu yapacağız. Bu bağlantı yolları şunlar olacak;

Koyundere

Harmandalı-Ulucak

Harmandalı-Çiğli

Örnekköy Mezarlık bölgesi

Doğançay

Şehir Hastanesi

Manisa Yolu

Ambarlar Bölgesi İzmir -İstanbul Otoyolu Bağlantısı

Buca-Çeşme Otoyol Ayrımı

Bu bağlantı yolları sayesinde, İzmir'in trafik akışı daha da rahatlayacak, şehir içi ulaşımın yanı sıra, şehirlerarası ulaşım da hızlanacak.

RAYLI SİSTEMLER

Raylı sistem projelerimizle, İzmir'in ulaşım haritasını yeniden çiziyoruz. Mevcut hatları daha verimli hale getirerek, hemşehrilerimizin daha kısa sürede konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacağız.

OTOBÜS HATLARI

"90 dakika" uygulamasını geri getireceğiz. Ayrıca Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağız. Otobüs hatlarımızda yapacağımız iyileştirmelerle, İzmir'in dört bir yanına hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım sağlayacağız.

Uzun mesafe otobüs hatlarının geri gelmesi, "ekspres" ile öğrenci hatları gibi yeniliklerle ulaşımı daha da iyileştireceğiz.

Akıllı Durak Sistemi, "Otobüsüm Nerede?" mobil uygulaması ile duraklarımızı çağın gereksinimlerine uygun hale getireceğiz, böylece vatandaşlarımızın bekleme sürelerini azaltacak, yolculuk sürelerini daha hesaplanabilir hale getireceğiz.

OTOPARK

Kıymetli misafirler, İzmir'imizde bildiğiniz üzere otopark gibi büyük bir sorunumuz var. İzmir gibi her bir köşesi ayrı değer olan böylesine güzide bir şehirde maalesef otopark çilesi nedeniyle hemşehrilerimiz gönlünce plan yapamamaktadır.

Otopark sorununu inşallah şehrimizin gündeminden çıkaracağız. Özellikle aktarma merkezlerine yakın otoparklar inşa edeceğiz.

"Park Et, Ücretsiz Devam Et" uygulamasıyla özel araçlarını otopark noktalarına park eden vatandaşlarımız "İZMİRİM KART" uygulamasıyla hem otoparktan indirimli yararlanacak hem de toplu taşıma araçlarında yapacakları ilk 90 dakika yolculuklarda ücretsiz seyahat edebilecektir.

SOSYAL HİZMETLER

Ailelerimizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin de KREŞLER olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk iki senede şehrimizin genelinde 100 adet kreş açacağız.

Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz.

Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vererek, üniversiteye başladıkları ilk dönemde destek olacağız.

"İZMARKET" kurarak sosyo-ekonomik dezavantajlı vatandaşlarımıza uygun fiyatlarla Sosyal İzmirim Kart ile alışveriş imkânı sunacağız.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden şehrimize göç eden hemşehrilerimizin ikamet ettiği yerlerde taziye evleri oluşturacağız. Taziye evi yapacak mekan olmayan mahallerde de kahvehaneleri kiralayarak, hali hazırda çadırda yapılan taziye kabulüne son vereceğiz.

ÇOCUK YAŞAM PARKI

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hayata geçireceğimiz, sadece İzmir'imizin değil, tüm dünya çocuklarının hayal güçlerini besleyecek, onlara doğayı ve meslekleri deneyimleme fırsatı sunacak "Çocuk Yaşam Parkı Projesi"ni tanıtmak istiyorum. Bu proje, çocuklarımızın eğlenirken öğrenecekleri, yetişirken doğayla iç içe olacakları bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz.

Özellikle internet çağıyla çocuklarımızın teknolojiye fazlaca maruz kaldığı bu dönemde, "Çocuk Yaşam Parkı Projesi"ni çok önemsiyoruz.

ÇEVRE ALTYAPISIYLA EŞSİZ İZMİR

Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir anlayışımızla; İzmir'imizin geleceğini şekillendirecek, çevre altyapımızı güçlendirecek, şehrimizi daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil bir kent yapacağız.

"Temiz bir İzmir" için kapsamlı bir planımız var. Körfezimizi temizleyecek, atık yönetim sistemlerimizi güçlendirecek ve yenilenebilir enerji kullanımını artıracağız. İzmir'imizi, yaşanabilirliğiyle örnek bir şehir haline getireceğiz. Şimdi bu alanda İzmir geleceği açısından hayati önem taşıyan projemizden bahsetmek istiyorum.

ÇİĞLİ ATIK SU ARITMA TESİSİ REHABİLİTASYONU

İzmir'imizin sadece kötü kokudan arınması için değil, körfezimizin yeniden hayata dönmesi için olmazsa olmaz projemiz: Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin modernizasyonu ve kapasitesinin arttırılması…Bu arıtma yeterli seviyede çalışmayınca ya da tamamen durduğunda ne oluyor? Kanalizasyonlardan çıkan atık su arıtılmadan körfeze salınıyor, İzmir Körfezi'nin bugünü ve geleceği yok ediliyor.

Şu anda körfezin dibinde 2,5 metreyi aşkın balçık olduğu açıkça görülmektedir.Bu durum artık öyle bir noktaya gelmiştir ki; körfeze salınan bu atık suyun taşıdığı ağır metaller ve kimyasallar sebebiyle deniz canlılarının bölgede yaşamı neredeyse bitme noktasına gelmiştir.

Bugün körfez kokuyorsa, insanımız bu koku nedeniyle rahatça körfez etrafında gezemiyorsa, en önemli sebebi bu tesisin doğru çalışmamasıdır.

DOĞALGAZ

Mevcut durumda İzmir'in köyler hariç hanelerinin yüzde 69'una doğal gaz ulaşıyor. Söz veriyoruz, görev süremizde doğalgazın ulaşmadığı hiçbir mahallemiz kalmayacak. Şehir genelinde doğalgaz altyapısını genişleterek, her mahallemize temiz ve verimli enerji sağlayacağız. Özellikle Konak, Karabağlar, Bayraklı gibi ilçelerimizdeki doğalgaz altyapı çalışmalarının önündeki engelleri hızlıca kaldıracağız. Bu sayede, İzmirimizde hava kirliliğini azaltırken, enerji verimliliğimizi artıracağız.

Ayrıca bu şu müjdeyi de vermek istiyorum. Sokağına doğalgaz gelip de evine doğalgaz bağlatamamış, Sosyal İzmirim Kart sahibi vatandaşlarımızın doğalgaz tesisatlarının yapılmasını sağlayacağız.

Editör: Haber Merkezi