Hamileliğini kış aylarında geçiren anne adaylarının dikkat etmesi gerken önemli noktalar;

Beslenme

Kış aylarında bol miktarda vitamin ve mineral içeren gıdalar tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle, anne adayları kış meyve ve sebzelerini bolca tüketmelidir. Ananas, ahududu, hurma, kivi, limon, domates, avokado ve üzüm gibi meyveler ve sebzeler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan besinleri içerir.

Hamilelik boyunca, bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu sağlamak için anne adayının da kalsiyum alımını artırması gerekir. Bu nedenle, anne adayları haftada en az bir kez balık tüketmelidir. Hamsi, uskumru, istavrit ve palamut gibi balıklar, kalsiyum açısından zengindir. Balıkları kızartmak yerine buğulama veya ızgara yapmak daha sağlıklıdır.

Sıvı Alımı

Hamilelik döneminde sıvı alımı oldukça önemlidir. Vücut sıvı dengesini korumak için günde en az 2 litre su içilmelidir. Komposto gibi şekerli içecekler, gereksiz kilo artışına neden olabileceğinden dolayı sınırlı tüketilmelidir.

Muş'ta korkunç kaza meydana geldi: Ölüler ve yaralılar var Muş'ta korkunç kaza meydana geldi: Ölüler ve yaralılar var

Giyinme

Hamilelik döneminde vücudun bağışıklık sistemi zayıflar. Bu nedenle, soğuk havalardan korunmak için dikkatli giyinmek önemlidir. Tek parça ve kalın giysiler yerine, kat kat giyinmek daha sağlıklıdır. Aşırı terlemeye neden olabilecek sentetik kıyafetler tercih edilmemelidir. Karlı ve buzlu günlerde ise lastik tabanlı ve derin tırtıklı ayakkabılar giyilmelidir.

Hamileliğini Kış Ayların Geçirenler Nelere Dikkat Emeli

Temizlik

Hamilelik döneminde vücut hassaslaşır. Bu nedenle, el ve yüz temizliğine özen gösterilmelidir. El ve yüz temizliği soğuk suyla değil, ılık suyla yapılmalıdır.

İletişim

Kış aylarında hastalıklar, sarılma, tokalaşma ve öpme gibi yakın temas yoluyla yayılır. Bu nedenle, hamile kadınların mümkün olduğunca insanlarla yakın temas halinde bulunmaktan kaçınması gerekir.

Egzersiz

Hamilelik döneminde egzersiz yapmak, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı korumaya yardımcı olur. Ancak, soğuk havalarda dışarıda egzersiz yaparken dikkatli olunmalıdır. Hava soğuk diye kendinizi eve kapatmayın. Her gün 1 saat açık havada yürüyüş yapmak, hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.